Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Οδικών Ατυχημάτων»

Η χώρα μας πληρώνει κάθε χρόνο βαρύ «φόρο αίματος» από τροχαία ατυχήματα.
Περίπου 1.500 συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες άλλοι τραυματίζονται.
Το φαινόμενο αυτό πληγώνει την οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή.
Ζημιώνει την οικονομία μας και το εθνικό σύστημα υγείας. Κοστίζει με άλλα λόγια σε ανθρώπινες ζωές, σε ανθρώπινο πόνο και σε πολύτιμους πόρους για την εθνική μας οικονομία.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα οδικών ατυχημάτων, επιθυμώ να εκφράσω τη βούληση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δώσουμε τέλος σε αυτήν την ιδιότυπη «γενοκτονία».
Δεν πρόκειται να παραμείνουμε θεατές, ούτε να να διαιωνίσουμε ξεπερασμένες πρακτικές. Διαμορφώνουμε ήδη ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και Σχέδια Οδικής Ασφάλειας ανά νομό μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς, τα συναρμόδια υπ ουργεία, την τοπική αυτοδιοίκηση, την Τροχαία, τις ενώσεις πολιτών...

Στρατηγικός μας στόχος είναι η μείωση των ανθρώπινων απωλειών, ώστε μέχρι το 2014 να έχουμε 50% λιγότερους θανάτους σε σχέση με τη χρονιά εκκίνησης, το 2000, σύμφωνα πάντα με τους κοινούς ευρωπαϊκούς στόχους.
Βάζοντας τα θεμέλια για μια νέα φιλοσοφία για την οδική ασφάλεια που θα αφομοιώνεται από τις Αρχές και τους πολίτες, μακριά από την στείρα εισπρακτική και τιμωρητική λογική του παρελθόντος, μπορούμε να πάψουμε να θεωρούμε ως «ατυχήματα», όλα όσα έχουμε τη δυνατότητα να προλαμβάνουμε και να αποτρέπουμε.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails