Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Nέα επιβάρυνση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου μέσω point-system

Με την οδική συμπεριφορά των οδηγών θα συνδέονται τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου ,σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας. Σύμφωνα με αυτά το bonus-malus των ασφαλιστικών εταιρειών θα συνδεθεί με το point-system των οδικών παραβάσεων των οδηγών.
Το μέτρο αυτό με σειρά άλλων μέτρων , όπως η αναμόρφωση του συστήματος εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, η κατασκευαστική αναδιάρθρωση του οδικού δικτύου, η λειτουργία ανάδρομων λουρίδων σε αστικά κέντρα κυρίως για τη διέλευση ασθενοφόρων, η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση , το ξήλωμα των διαφημιστικών πινακίδων , θα έχουν ως στόχο την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Όπως είπε ο υπουργός είναι "μείζον εθνικό και κοινωνικό θέμα", τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα που είναι μία από τις πρώτες αιτίες θανάτου.Μάλιστα όπως είπε πέραν της αξίας της ζωής, το κόστος - κοινωνικό και οικονομικό - σε πάνω από 5 δισεκ. ευρώ ετησίως.Ο υπουργός έθεσε ως κυβερνητικό στόχο τη μείωση του αριθμού των θανάτων στην άσφαλτο κατά 40%.
asfalisinet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails