Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Από το ίδιο blog (megara-press.blogspot.com)


ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ "ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ" ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΝ Σ.Ε.Α. ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

Γράφει ο ρεπόρτερ του δρόμου...
Όπως ξέρουμε η Ολυμπία Οδός είναι η υπεύθυνη για την λειτουργία και συντήρηση της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου και ακόμα παρακάτω. Εδώ και μέρες έχουν τοποθετήσει στις εξόδους και εισόδους του οδικού άξονα μετρητές κυκλοφορίας. Αν έχετε προσέξει είναι 2 μαύρα καλώδια κατά φάρδος του δρόμου που σαν σκοπό έχουν την καταγραφή του αριθμού των οχημάτων που εισέρχονται και εξέρχονται της εθνικής οδού. Κύριο μέλημα της εταιρίας είναι όσοι εισέρχονται της οδού να πληρώνουν διόδια. Από το σημείο όμως που βλέπεται παρακάτω μπορεί να μπει κάποιος στην εθνική οδό. Το προτιμούν πάρα πολλοί οδηγοί που έχουν προορισμό την Κόρινθο και δεν θέλουν στην Ελευσίνα ή στην Νέα Πέραμο να πληρώσουν το αντίτιμο. Εμείς καθήσαμε 5 λεπτά και μετρήσαμε 27 αυτοκίνητα που πήραν τον δρόμο για την Κόρινθο!!! (27 Χ 2,80=75,60!!!).
Να θυμίσουμε ότι αυτός ο δρόμος φτιάχτηκε με χρήματα του μεγαρικού λαού πριν μερικά χρόνια προκειμένου να συνδέσει τον σταθμό με την πόλη. Η "Ολυμπία Οδός" είναι όμως ανώνυμη εταιρία και κοιτάζει τις εισπράξεις της. Οι απώλειες εσόδων είναι μεγάλες και τα αποτελέσματα των καταγραφών θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση τους.

Ο δρόμος είχε απασχολήσει και το Ταμείο Εθνικής Οδοποϊίας.
Όταν το Τ.Ε.Ο. επι ημερών του αείμνηστου Παπαγιάννη τοποθέτησε διόδια στην Νέα Πέραμο για να τιμωρήσει τους "κλέφτες" Μεγαρίτες που έπιαναν την εθνική οδο από εκεί, ταυτόχρονα συνδύασε και την τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων στον δρόμο αυτό. Οι απαγορευτικές πινακίδες στην αρχή είχαν θέση εκεί που είναι το εικονοστάσιο αλλά έπειτα πήγαν πιο πάνω (βλέπε φωτογραφία 4). Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί που είτε ήθελαν απλά να πάνε στον σταθμό είτε να εισέλθουν στην εθνική οδό, τις αγνόουσαν.
ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ: ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ (ΜΑΛΛΟΝ) ΝΑΙ! ΑΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΠΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ... ... ... Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ. ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΧΗΣ, ΘΑ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣ.





Μέχρι τότε θα κλείσει ο δρόμος!

Μέχρι να συμπληρωθεί το 20μηνο από την παραχώρηση... Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα!









seatbelt-gr : Στην φωτογραφία Νο 4 βλέπουμε και μπάρα λες και είμαστε σε στρατοκρατούμενη περιοχή. Θα θέλαμε να μας απαντήσουν εκεί στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ έαν για τα απαγορευτικά που έχουν τοποθετηθεί υπάρχουν αποφάσεις σύμφωνα με το ΑΡΘΡΟ 52 του ΚΟΚ .

Γιατί οι απαγορευτικές πινακίδες ήταν στην αρχή πιό κάτω ;

Γιατί πολύ απλά εκεί θέλει απόφαση του Δήμου Μεγάρων, ενώ για τις απαγορευτικές πινακίδες στην φωτογραφία 4 δεν χρειάζονται την γνώμη του Δήμου Μεγάρων.


Διαβάστε περισσότερα...

Από το megara-press.blogspot.com


Η κοινοπραξία "Ολυμπία οδός" αποτελείται από 5 ανώνυμες εταιρίες και εδώ και λίγο καιρό έχει αναλάβει την λειτουργία του οδικού δικτύου από Ελευσίνα έως την Κόρινθο, από την Κόρινθο έως την Πάτρα και από την Πάτρα έως την Τσακώνα. Πρόκειται για 365 χιλιόμετρα που διανύουν καθημερινά χιλιάδες Ελλήνων.
Διακρίναμε για όσο διάστημα έχουν αναλάβει την λειτουργία ότι έχουν αντικαταστήσει τις μπάρες που ήταν χαλασμένες, έχουν καθαρίσει τους χώρους στάθμευσης και το οδικό δίκτυο και επεμβαίνουν άμεσα όταν χρειαστεί. Οι υπηρεσίες τους μοιάζουν πολύ με της Αττικής οδού και είναι ευρωπαϊκού επιπέδου. Ήταν κάτι που έλειπε και από μια άποψη καλώς διαμόρφωθηκε αυτή η νέα κατάσταση. Οι αυξήσεις όμως δυσαρέστησαν πολύ κόσμο. Και δυστυχώς όχι μόνο τους οδηγούς αλλά και τους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου που βιώνουν μια μαρτυρική καθημερινότητα γεμάτη θόρυβο και καυσαέρια.
Υπάρχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία. Μέχρι στιγμής όμως βιώνουμε έντονα τα αρνητικά και πρέπει η διοίκηση της κοινοπραξίας να δεχτεί να συζητηθούν για όλα όσα προβληματίζουν τις τοπικές κοινωνίες. Αυτό προϋποθέτει κινητοποίηση. Στο Μ.Πεύκο έγινε. Στα Μέγαρα μήπως πρέπει να ξεκινήσει;
Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η αδικία σχετικά με την ίση καταβολή αντιτίμου για όλους τους χρήστες υπήρχε πάντα, και τότε που πληρώναμε 500 δρχ (θυμάστε; θα βάλουμε και μια αναμνηστική φωτό αργότερα), και τότε με τα 2€ και τώρα με τα 2,80€. Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση δίκαιο. Σκεφτείτε όμως ότι αφ'ενός τώρα υπάρχουν υπηρεσίες που δεν υπήρχαν, αφ'ετέρου δεν πληρώνουμε διόδια για να πάμε στο Λουτράκι, στην Κόρινθο ή στην Κινέτα...
Τέλος, κάτι που μας ενόχλησε είναι το βίντεο που ακολουθεί. Δείχνει τα καλά κομμάτια της οδού που είναι η Κακιά Σκάλα με τα φοβερά τούνελ, τον Ισθμό και διάφορους κόμβους. Τα καλά κομμάτια είναι φτιαγμένα εδώ και πολλά χρόνια με λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών, από τους κόπους τους. Και μάλιστα αρκετοί από αυτούς που τα πλήρωσαν δεν έζησαν για να τα χαρούν! Οι αναφορές στο κομμάτι Κόρινθος - Πάτρα καθώς και οι μαρτυρίες των οδηγών είναι πράγματα που γνωρίζουμε και που δεν έχουν γίνει αλλά επίσης έχουν πληρωθεί! ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ. Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστροφή άδειας κυκλοφορίας οχήματος στον ιδιοκτήτη του κατ' εφαρμογή της αρχής της επιείκειας


Πολίτης διαμαρτυρήθηκε στην Αρχή διότι, όταν συγγενικό του πρόσωπο στο οποίο είχε δανείσει το όχημά του κατελήφθη επ’ αυτοφώρω να διαπράττει παράβαση ΚΟΚ, ο αρμόδιος αστυνομικός αφαίρεσε την άδεια κυκλοφορίας και τις πινακίδες του αυτοκινήτου για 20 ημέρες και βεβαίωσε το πρόστιμο στο όνομα του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, και αναφέροντος, αντί του οδηγού.

http://www.synigoros.gr/pdfs/14_04_08sunopsikok2.pdf Διαβάστε περισσότερα...

Υλικές ζημιές από ανωμαλίες του οδοστρώματος

Ο Συνήγορος του Πολίτη ήδη από το δεύτερο έτος λειτουργίας του (1999) έγινε αποδέκτης ενός μεγάλου αριθμού αναφορών με αίτημα τη διαμεσολάβηση της Αρχής προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ κυρίως βαθμού (Δήμοι και Κοινότητες), προκειμένου οι τελευταίοι να προβούν στην αποκατάσταση ενός ορισμένου τύπου υλικών ζημιών.

Στις περιπτώσεις αυτές ζητήθηκε η άμεση, δηλαδή χωρίς προσφυγή στα δικαστήρια, χρηματική ικανοποίηση των πολιτών για βλάβες που υπέστησαν τα οχήματά τους από κακοτεχνίες του δημοτικού οδικού δικτύου (λ.χ. λακκούβες, τομές, κλπ), οφειλόμενες σε έλλειψη συντήρησης ή αδυναμία διατήρησης αυτού σε κατάσταση που να ανταποκρίνεται στον λειτουργικό του προορισμό. Τα αιτήματα αποζημίωσης των πολιτών αφορούσαν και ατυχήματα από πτώση κλαδιών ή κορμών δένδρων, μετακινήσεις κάδων απορριμμάτων, έργα από τις οικείες τεχνικές υπηρεσίες καθώς και από άλλες παρεμφερείς αιτίες.

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων οι εμπλεκόμενοι ΟΤΑ αρνήθηκαν να καταβάλουν οποιαδήποτε αποζημίωση απορρίπτοντας είτε εμμέσως το σχετικό αίτημα, χωρίς δηλαδή να απαντούν επί της ουσίας ή καθυστερώντας υπερβολικά την απάντησή τους ή μη απαντώντας καθόλου, αποθαρρύνοντας τον ζημιωθέντα στη διεκδίκηση του αιτήματός του. Ακόμη, πολλές φορές οι αρμόδιες υπηρεσίες ζητούσαν δικαστική απόφαση για να προχωρήσουν σε καταβολή αποζημίωσης, κάτι που είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ανέφικτο και υπερβολικά δυσμενές αφού το ύψος της απαίτησης είναι κατά κανόνα πολύ μικρότερο των δικαστικών εξόδων για την διεκδίκησή της.

Η νομική βάση των εν λόγω αιτημάτων αποζημίωσης εντοπίζεται στις διατάξεις περί Αστικής Ευθύνης των οργάνων του Δημοσίου και των ΟΤΑ (άρθρα 105 και 106 Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα), στις οικείες διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (ΠΔ 410/95, άρθρο 24) και του Ν. 3155/1955 (περί κατασκευής και συντηρήσεως οδών), στις γενικές αρχές του διοικητικού δικαίου, όπως είναι η αρχή της χρηστής διοίκησης. Δυστυχώς, η ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών πολύ συχνά προσέκρουσε σε σημαντικές δυσκολίες ανεξάρτητες από τη βασιμότητα του εκάστοτε αιτήματος.

Σε πολλές αναφορές οι πολίτες ζητούν από την Αρχή να τους ενημερώσει σχετικά με τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων αυτών. Για το λόγο αυτό επισημαίνεται ακόμη ότι (α) η ευθύνη των ΟΤΑ είναι αντικειμενική, δηλαδή δεν χρειάζεται να αποδεικνύεται, αλλά τεκμαίρεται ότι υπάρχει εξυπαρχής, (β) η διεκδικούμενη αποζημίωση αφορά σε έξοδα και δαπάνες από υλικές ζημίες και μόνον (όχι ηθική βλάβη ή διαφυγόντα κέρδη, πολύ δε περισσότερο ψυχική οδύνη), (γ) απαιτείται προηγούμενη αίτηση του ενδιαφερόμενου η οποία πρέπει να περιλαμβάνει την ακριβή περιγραφή του περιστατικού και να συνοδεύεται από ένα δημόσιο έγγραφο το οποίο αποδεικνύει το πραγματικό του περιστατικού (Έκθεση Τροχαίας ή οικείου Αστυνομικού Τμήματος) και παραστατικά τα οποία αποδεικνύουν το ύψος της οικονομικής απαίτησης (τιμολόγια επισκευής ή προτιμολόγια).

Για τους παραπάνω λόγους η Αρχή, μετά από μελέτη ενός μεγάλου αριθμού υποθέσεων και αφού κάλεσε σε διαβούλευση τους αρμόδιους φορείς (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, Ελεγκτικό Συνέδριο κλπ) προέβη στην εκπόνηση και σύνταξη Ειδικής Έκθεσης με τίτλο «ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - Η περίπτωση υλικών ζημιών σε οχήματα από ανωμαλίες του οδοστρώματος ή άλλες παρεμφερείς αιτίες», στην οποία αναλυτικά περιγράφεται το πρόβλημα και υποδεικνύονται οι τρόποι επίλυσής του.

http://www.synigoros.gr/dimotis/oximata_01.htm Διαβάστε περισσότερα...

Κίνδυνος ατυχημάτων στη παλιά Εθνική Οδό Βόλου - Λάρισας

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων, με θέμα τα έργα βελτίωσης της παλιάς Εθνικής Οδού Βόλου - Λάρισας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Αντώνης Σκυλλάκος. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Μεγάλος είναι ο κίνδυνος ατυχημάτων στην παλιά Εθνική Οδό Βόλου ? Λάρισας. Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους δρόμους της χώρας με πολλές ελλείψεις και κατεστραμμένο οδόστρωμα. Αν και η κίνηση οχημάτων και οχημάτων βαρέως τύπου που διέρχονται από αυτόν είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ο δρόμος δεν πληροί τις προδιαγραφές και τους όρους ασφαλείας, ώστε να μη συμβαίνουν τροχαία, βάζει καθημερινά σε κίνδυνο οχήματα, καθώς επίσης και πεζούς, αφού περνά κοντά από κατοικημένες περιοχές.

Παρόλο που από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ είχε ανακοινωθεί ότι ως τον Οκτώβρη θα υπήρχε πρόγραμμα των έργων βελτίωσης του δρόμου, αυτό ακόμη δεν έχει γίνει. Η κατάσταση που επικρατεί στην παλιά Εθνική Οδό επιβάλλει να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες για τη σύνταξη μελέτης, τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση του έργου βελτίωσης του δρόμου έτσι ώστε να είναι ασφαλής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός για τα μέτρα που θα λάβει για την υλοποίηση όλων των παραπάνω».

Διαβάστε περισσότερα...

Είτε έτσι , είτε αλλιώς το σίγουρο είναι ότι η ζώνη ασφαλείας θα σου σώσει τη ζωή.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα...

Σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για να κινηθούμε

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες και δείτε σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για να κινηθούμε

Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη προσοχή στο δρόμο...

Ο τύπος την έπαθε για τα καλά.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα...

Tα μάτια στο δρόμο

Ενώ οι άλλοι οδηγοί περιμένουν στο φανάρι ξαφνικά ένας αφηρημένος οδηγός έρχεται με μεγάλη ταχύτητα και πέφτει από πίσω τους.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα...

Volevei - Μοιραστείτε και εσείς το αυτοκίνητο σας, σήμερα!


To volevei.gr, είναι ένα website το οποίο είναι σίγουρο ότι θα σας βολέψει στις καθημερινές σας μετακινήσεις. Μέσω του volevei.gr ο οποιοσδήποτε μπορεί:
  • Να εξοικονομήσει περισσότερα από τα μισά χρήματα που δίνει κάθε μήνα για βενζίνες (ή για ταξί).
  • Να προστατέψει και να διαφυλάξει το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον.
  • Να γνωρίσει καινούριους ανθρώπους και να κάνει νέους φίλους.
Διαβάστε περισσότερα...

Πληρώστε τους δρόμους που δεν έχετε

Είδαμε αγανακτισμένοι να αυξάνονται τα διόδια των εθνικών οδών κατά 50%.

Η διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη για ένα Ι. Χ. αυτοκίνητο κοστίζει τώρα 15,40 ευρώ, έναντι 10 ευρώ (+54%).

Ανάλογη είναι και η αύξηση και στα διόδια της εθνικής οδού Κορίνθου - Τρίπολης: στα 2,90 ευρώ από 2 για τα Ι. Χ. οχήματα (+45%).

Στο μεταξύ, από το ερχόμενο καλοκαίρι, αρχίζει η αλυσίδα των αυξήσεων στις τιμές των διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, η οποία θα οδηγήσει σταδιακά μέσα στην επόμενη πενταετία, δηλαδή, έως την ολοκλήρωση των νέων έργων, σε τριπλασιασμό των σημερινών τιμών διοδίων, από 0,017 σε 0,040 ευρώ, ανά χιλιόμετρο.

diodeyt620.jpg

Οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων προβλέπονται από τις συμβάσεις, που έχει υπογράψει το Δημόσιο με τις κοινοπραξίες, οι οποίες έχουν αναλάβει να ανακατασκευάσουν και να εκμεταλλευθούν για 30 χρόνια το εθνικό οδικό δίκτυο της Ελλάδας.

Η αρχή της παραχώρησης των εισπράξεων διοδίων στους ιδιώτες έγινε ήδη τις προηγούμενες ημέρες στις περιοχές, από Μεταμόρφωση Αττικής έως Σκάρφεια Λαμίας και από Κόρινθο έως Τρίπολη.

Ταυτοχρόνως καταργείται το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και οι σταθμοί διοδίων παραχωρούνται στους ανάδοχους κατασκευαστικούς ομίλους, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν τις εισπράξεις των διοδίων στους υπάρχοντες αυτοκινητοδρόμους από την έναρξη κατασκευής των νέων δρόμων.

Η οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών στην καθημερινότητά τους φαίνεται να μην έχει τέλος. Η κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της κ. Ρουσόπουλου, δικαιολογείται απλά, δηλώνοντας ότι η νέα αυτή τιμολογιακή πολιτική είναι σύμφωνη με τις συμβάσεις παραχώρησης, που έχουν επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή.

Ανεξάρτητα, όμως, από την καταχρηστικότητα αυτής της επιβαρυντικής για τους καταναλωτές πολιτικής, αποτελεί πρόκληση για το κοινό αίσθημα η προείσπραξη χρημάτων από τους καταναλωτές για έργα, τα οποία απέχουν χρόνια από το να παραδοθούν έτοιμα, χωρίς κανείς να εγγυάται, τόσο για το αν αυτά τελικά πραγματοποιηθούν, όσο και για την ποιότητα ή την αποτελεσματικότητά τους.

diodia-4.jpg

Επιπλέον, δεν είναι δυνατό να ζητείται νέο χαράτσι από τους καταναλωτές, όταν η ποιότητα του εθνικού δικτύου είναι τραγική, με εκατοντάδες θανατηφόρα τροχαία κάθε χρόνο. Εύλογα αναρωτιέται κανείς: ‘αφού τα χρήματα, που δίνω μέχρι στιγμής, σε κάθε διέλευσή μου από διόδια, δεν έχουν βελτιώσει τους εθνικούς άξονες, πώς είναι δυνατό να μου ζητούν περισσότερα;’

Επιπλέον, τέτοιες ενέργειες με εξοντωτικές αυξήσεις στις μεταφορές, του ύψους 50% στα διόδια και από 50% έως 100% στα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών, καθιστούν τουλάχιστον υποκριτική κάθε εξαγγελία για δήθεν πάταξη της ακρίβειας.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ προτίθεται να αντιδράσει με κάθε νόμιμο και αποτελεσματικό τρόπο ενάντια στο νέο αυτό κύμα αυξήσεων, εξετάζοντας κάθε μέσο που ο νόμος και η δυναμική του καταναλωτικού κινήματος της προσφέρουν.

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι οι εν λόγω αυξήσεις στα διόδια δεν έχουν σε καμία περίπτωση να κάνουν με κάποια κοινωνική ή οικολογική πολιτική των μεταφορών, αφού οι διαδρομές με το τραίνο και το πούλμαν παραμένουν ακόμη πιο ακριβές.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις τιμές για την διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη:

  • Το εισιτήριο του αεροπλάνου (Olympic ή Aegean) κοστίζει από 78 ευρώ μέχρι 175 ευρώ.
  • Το εισιτήριο του τραίνου κοστίζει από 15 ευρώ (απλό) μέχρι 48 ευρώ (intercity/express) B’ Θέση, και 22 ευρώ (απλό) μέχρι 63 ευρώ (intercity/express) Α’ Θέση.
  • Το εισιτήριο του ΚΤΕΛ Αττικής κοστίζει 38 ευρώ.

Τέσσερις ενήλικες ταξιδεύοντας μαζί θα ξοδέψουν 312 ευρώ (το λιγότερο) με αεροπλάνο, 192 ευρώ με τραίνο (intercity/express), 152 ευρώ με ΚΤΕΛ και 55 ευρώ με αυτοκίνητο (15,40 ευρώ σε διόδια και περίπου 40 ευρώ σε βενζίνη).

ekpizo.gr Διαβάστε περισσότερα...

ΥΠΕΧΩΔΕ: Νομίμως εισπράττονται τα διόδια στην Πατρών-Κορίνθου

Με αφορμή ερώτηση στην βουλή.



«Σε 38 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Πατρών Κορίνθου και θα είναι από τους πιο καλούς στην Ευρώπη, ενώ σε μερικούς μήνες ο παραχωρησιούχος υποχρεούται να προβεί σε θεαματική αύξηση της οδικής ασφάλειας».

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση.

Παράλληλα, απαντώντας στον κ. Κοροβέση που ζήτησε «να καταργηθούν τα διόδια και να μην πληρώνουμε ως υποψήφιοι θανατοποινίτες ένα δρόμο καρμανιόλα» και επικαλέστηκε και τις σχετικές αντιδράσεις που υπάρχουν, ο κ. Ξανθόπουλος αντέτεινε ότι η καταβολή διοδίων προβλέπεται από συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία του 2006.

Όπως είπε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ο ίδιος ο αρμόδιος επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη, έχει απαντήσει ότι η οδηγία 2006 καταγράφει ρητά ότι επιτρέπεται να μπουν διόδια σε οποιοδήποτε κομμάτι του ευρωπαϊκού δικτύου επιθυμεί μια χώρα μέλος.

«Και πράγματι ο δρόμος Κόρινθος - Πάτρα, και δικαίως, είναι κομμάτι του ευρωπαϊκού δικτύου. Η οδηγία 2006 διέπει τα συστήματα χρέωσης διοδίων που επιβάλλονται σε οποιοδήποτε μέρος του οδικού δικτύου αν πρόκειται για αυτοκινητόδρομο ή άλλο είδος οδού. Νομίμως λοιπόν εισπράττονται διόδια τα τελευταία 38 χρόνια από τον δρόμο αυτό», πρόσθεσε ο κ Ξανθόπουλος.

Τέλος, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σε 38 μήνες που θα έχει ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος θα μπορούμε πράγματι να μην ντρεπόμαστε ως κράτος για έναν αυτοκινητόδρομο που δεν άξιος των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, έστω και αν αυτό επιτρέπεται νομικά».

«Φτιάξτε τον και μετά να πληρώσουμε με το παραπάνω. Ένα δρόμο ζητά ο Έλληνας για να μην σκοτώνεται η οικογένεια και τα παιδιά του», σχολίασε ο κ Κοροβέσης.

Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνικές αντιπροσωπίες

Κατάλογος των ελληνικών αντιπροσωπιών, αυτοκινήτων, βαρέων οχημάτων και μοτοσικλετών στην Ελλάδα.

ΜΑΡΚΑ

ΕΤΑΙΡΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ALFA ROMEO

FIAT GROUP AUTOMOBILES HELLAS SA

Λεωφ.
Βουλιαγμένης 580A,
164 52 Αργυρούπολη

210 9988601

APRILIA

APRILIA ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Υμηττού 259, 11631,
Παγκράτι

210 6898290

AUDI

ΚΟΣΜΟΚΑΡ Α.Ε.

Λεωφ.
Βουλιαγμένης 566,
164 52 Αργυρούπολη

210 9981111

BENELLI

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

6ο χλμ. Τρικάλων-
Λαρίσης, 421 00
Τρίκαλα

24310
56101-03

ΒΕΝΤLEY

ΚΟΣΜΟΚΑΡ Α.Ε.

Λεωφ.
Βουλιαγμένης 566,
164 52 Αργυρούπολη

210 9981111

BMC

ΤΕΧΝΙΚΟΝ ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΣ Α. ΚΡΑΒΒΑΡΗΣ Α.Τ.Ε.Β.Ε

ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 61,
10679 ΑΘΗΝΑ

210-3625629/
3632930

BMW

BMW HELLAS Α.Ε.

ΖΕΠΠΟΥ 33, 16675
ΑΘΗΝΑ

210 9118000

CADILLAC

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.

Σιδηροκάστρου 5-7,
118 55 Αθήνα

210 3499000

CHEVROLET

CHEVELLAS Α.Ε.

ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ 76
12132 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

210 5773460

CHRYSLER

CHRYSLER JEEP
ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

Λ. Κηφισίας 240-242
15231 Χαλάνδρι

210 6700800

CITROEN

CITROEN
ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

Λ. Κηφισίας 240-242
15231 Χαλάνδρι

210 6700000

CORVETTE

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.

Σιδηροκάστρου 5-7,
118 55 Αθήνα

210 3499000

DAF

PANERGON Α.Ε.

Λεωφ.
Κηφισού 154,
12131 Περιστέρι

210 5785505

DAIHATSU

ΑΓΚΡΙΠΑΝ Α.Ε.

Ορφέως 111,
118 55 Αθήνα

210 3485000

DAYTONA

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

6ο χλμ.
Τρικάλων-Λαρίσης,
421 00 Τρίκαλα

24310 56101-03

DODGE

CHRYSLER JEEP
ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

Λ. Κηφισίας 240-242
15231 Χαλάνδρι

210 6700800

FERRARI

ΓΕΝΕΣΙΣ Α.Ε.

Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 40, 15123, ΜΑΡΟΥΣΙ

210 6109121/4

FIAT

FIAT GROUP AUTOMOBILES HELLAS SA

Λεωφ.
Βουλιαγμένης 580A,
164 52 Αργυρούπολη

210 9988601

FORD

FORD MOTOR ΕΛΛΑΣ
Α.Ε.Β.Ε.

Κωνσταντινουπόλεως
4 & Γονατά,
121 33 Περιστέρι

210 5709900

HINO
MOTORS

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.

Σιδηροκάστρου 5-7,
118 55 Αθήνα

210 3499000

HONDA

ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.Β.Ε.

Λεωφ. Αθηνών 71,
101 73 Αθήνα

210 3483300

HUMMER

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.

Σιδηροκάστρου 5-7,
118 55 Αθήνα

210 3499000

HUMMER MILITARY

SYNERGY HELLAS A.E

Λ. Κηφισίας 240-242
15231 Χαλάνδρι

210 6700250

HYUNDAI

HYUNDAI
ΕΛΛΑΣ Π.& Ρ. ΔΑΒΑΡΗ
Α.Β.Ε.Ε.

25ο χλμ.
Νέας Εθνικής
Οδού
Αθήνας-Κορίνθου,
196 00 Μάνδρα
Αττικής

210 5507000

IRISBUS

ΠΑΥΛΟΣ Ι. ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.

Ορφέως 113,
118 55 Ρούφ,
ΑΘΗΝΑ

210 3408800

ISUZU

ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

Ιερά Οδός 96-102,
104 47 Αθήνα

210 3473300,
210 3499200

IVECO

ΠΑΥΛΟΣ Ι. ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.

Ορφέως 113,
118 55 Ρούφ,
ΑΘΗΝΑ

210 3408800

JAGUAR

ΤΖΑΓΚΟΥΑΡ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Μενεξεδών 10
14564 Κ. Κηφισιά

210 6204317

JEEP

CHRYSLER JEEP ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

Ιερά Οδός 131,
122 41 Αιγάλεω

210 3428412-6

KAWASAKI

ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε.

Λεωφ.
Κηφισού 29,
122 42 Αιγάλεω

210 3410684

KIA MOTORS

ΑΟΥΤΟΝΤΗΛ
Π. & Ρ. ΔΑΒΑΡΗ Α.Β.Ε.Ε.

25ο χλμ.
Νέας Εθνικής
Οδού
Αθηνών-Κορίνθου, ,
196 00 Μάνδρα
Αττικής

210 5507000

KYMCO

MOTO TREND Α.Ε.

Βρυούλων 56,
143 41 Ν. Φιλαδέλφεια

210 2585991-2

LADA

LADA ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Λεωφ. Συγγρού
300, 176 73 Αθήνα

210 9573240-3

LAMBORGHINI

TRIDENT CARS Ε.Π.Ε.

Χαρ.Τρικούπη 197
& Σειρήνων 197,
146 71 Ν. Ερυθραία

210 6204802-3

LANCIA

FIAT GROUP AUTOMOBILES HELLAS SA

Λεωφ.
Βουλιαγμένης 580A,
164 52 Αργυρούπολη

210 9988601

LAND ROVER

ΚΕΔΟ Α.Ε.

16ο ΧΛΜ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ & ΕΥΡΩΤΑ, 14564,
Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ

210
8002087/
8002174

LANDWIND

DEALMAR ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.

ΜΑΡΙΑΣ ΚΙΟΥΡI 386,
18863,
ΠΕΙΡΑΙΑ

210 4015550

LEXUS

TOYOTA
ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

Λεωφ. Ηρακλείου 455,
141 22 Αθήνα

210 2808000

LOTUS

TRIDENT CARS Ε.Π.Ε.

Χαρ.Τρικούπη 197
& Σειρήνων 197,
146 71 Ν. Ερυθραία

210 6204802-3

MAN

MAN ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ 156,
12131, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

210 5773750

MASERATI

TRIDENT CARS Ε.Π.Ε.

Χαρ.Τρικούπη 197
& Σειρήνων 197,
146 71 Ν. Ερυθραία

210 6204802-3

MAZDA

ΕΛΜΑ Α.Ε.Β.Ε.Α.

Ποσιδίππου 5,
104 42 Αθήνα

210 5156000

MBK

ΜΟΤΟΔΥNΑMΙΚΗ
Α.Ε.Ε.

14ο χλμ
Εθνικής Οδού
Αθηνών-Λαμίας, 145
10 Ν. Κηφισιά

210 6293400

MERCEDES BENZ ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ

MERCEDES-BENZ
ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε.

Θηβαϊδος 20,
145 64 Ν. Κηφισιά

210 6296500-703

MERCEDES- BENZ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

EVOBUS HELLAS S.A.

ΑΡΧΙΜΗΔΟΥΣ 27,
19400, ΚΟΡΩΠΙ

210
6687202

MG

SPORTSCAR A.E.

16ο ΧΛΜ. ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ & ΕΥΡΩΤΑ,
14564, ΚΗΦΙΣΙΑ

210
6204280

MINI

BMW HELLAS Α.Ε.

ΖΕΠΠΟΥ 33, 16675
ΑΘΗΝΑ

210 9118000

MITSUBISHI

ΙΑΣΩΝ Α.Ε.Β.Ε.

Λεωφ. Αθηνών 71,
101 73 Αθήνα

210 3483300

MITSUBISHI
ΦΟΡΤΗΓΑ & ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

I.Δ. ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ
Α.Β.Ε.Ε

Λεωφ. Αθηνών 71,
101 73 Αθήνα

210 3483300

MODENAS

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

6ο χλμ.
Τρικάλων-Λαρίσης,
421 00 Τρίκαλα

24310 56101-3

MORGAN

ΤΖΑΓΚΟΥΑΡ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.

ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ 47
18233, ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗΣ

210 4829517/9

NISSAN

ΝΙΚ. Ι.
ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.

Λεωφ. Αθηνών 169,
104 47 Αθήνα

210 3479700

OPEL

GENERAL MOTORS
HELLAS Α.Ε.

Λεωφ.
Κηφισίας 56
& Δελφών,
151 25 Μαρούσι

210 6164600

PEUGEOT

ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Λεωφ. Κηφισού
138 - 140,
121 31 Περιστέρι

210 5761101

PGO

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

6ο χλμ.
Τρικάλων-Λαρίσης,
421 00 Τρίκαλα

24310 56101-3

PIAGGIO

PIAGGIO HELLAS Α.Ε.

Υμηττού 259,
116 31 Παγκράτι,
ΑΘΗΝΑ

210 7572100

PORSCHE

SPORTSCAR A.E.

Εθνικής Αντιστάσεως 43,
152 31 Χαλάνδρι

210 6725572

RENAULT

MAVA ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ A.E.

Λαχανά 12,
143 42 Ν. Φιλαδέλφεια

210 2702600

RENAULT
HEAVY TRUCKS

ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ
Α.Ε.Β.Ε.

Λεωφ. Αθηνών 71,
101 73 Αθήνα

210 3483300

RIEJU

MOTO TREND A.E.

ΒΡΥΟΥΛΩΝ 56,
14341, Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

210 2585991/2

ROVER

SPORTSCAR A.E.

16ο ΧΛΜ. ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ & ΕΥΡΩΤΑ, 14564, ΚΗΦΙΣΙΑ

210 6204280

SAAB

ΒΑΚΑΡ Α.Β.Ε.Ε.

ΒΙΛΤΑΝΙΩΤΗ 31, 14564, ΚΗΦΙΣΙΑ

210
6163300/
6263362

SARACAKIS ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Ε.

ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ 71,
10173, ΑΘΗΝΑ

210
3483300

SCANIA

ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

Ιερά Οδός 96-102,
104 47 Αθήνα

210 3473300,
210 3499200

SEAT

ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Β.Ε.Ε.

ΒΙΛΤΑΝΙΩΤΗ 31, 14564, ΚΗΦΙΣΙΑ

210
6263000

SETRA

EVOBUS HELLAS S.A.

Αρχιμήδους 27,
194 00 Κορωπί

210 6687202

SFAKIANAKIS ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ
Α.Ε.Β.Ε.

Σιδηροκάστρου 5-7
118 55 Αθήνα

210 3499000

SKODA

ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε.

Ιερά Οδός &
Αγίας 'Αννης 7,
118 55 Αθήνα

210 3486600-700

SSANGYONG MOTORS

PRIMA MOTORS Α.Ε.

Οικονομίδου 30,
121 32 Περιστέρι

210 5785789-90

SMART

MERCEDES BENZ
ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε

Θηβαϊδος 20,
145 64 Ν. Κηφισιά

210 6296500-703

SUBARU

SUBARU MOTORS HELLAS Α.Β.Ε.Ε.

Λεωφ. Κηφισίας 286
15232, Χαλάνδρι

210 8779000

SUZUKI

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.

Σιδηροκάστρου 5-7,
118 55 Αθήνα

210 3499000

TOYOTA

TOYOTA ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

Λεωφ.
Ηρακλείου 455,
141 22 Ηράκλειο
Αττικής

210 2808000

TRIUMPH

ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε.

Λεωφ.
Αμαρουσίου 46
14122 Αθήνα

210 2849200

UNIMOG

ΠΡΟΜΟΤ Ε. Ι.
ΛΑΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

16ο χλμ Εθνικής Οδού
Αθηνών-Λαμίας,
145 64 Ν. Κηφισιά

210 6240500

VAN HOOL

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.

Σιδηροκάστρου 5-7,
118 55 Αθήνα

210 3499000

VDL BERKHOF

PANERGON Α.Ε.

Λεωφ.
Κηφισού 154,
121 31 Περιστέρι

210 5785505

VOLKSWAGEN ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

ΚΟΣΜΟΚΑΡ Α.Ε.

Λεωφ.
Βουλιαγμένης 566,
164 52 Αργυρούπολη

210 9981111

VOLVO
HEAVY TRUCKS

ΕΞΤΡΑ Α.Ε.Β.Ε.

Λεωφ. Αθηνών 71,
101 73 Αθήνα

210 3483300

VOLVO
ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ

FORD MOTOR ΕΛΛΑΣ
Α.Ε.Β.Ε.

Κωνσταντινουπόλεως 4
& Γονατά,
121 33 Περιστέρι

210 5709900

VOLVO BUSES

ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ
Α.Ε.Β.Ε.

Λεωφ.
Αθηνών 71-73,
101 73 Αθήνα

210 3483300

YAMAHA

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.

14ο χλμ Εθνικής Οδού
Αθηνών-Λαμίας,
145 10 Ν. Κηφισιά

210 6293400

Διαβάστε περισσότερα...

Κόστος Ελέγχου σε Δημόσιο ΚΤΕΟ

Εμπρόθεσμος Αρχικός έλεγχος:

· Για επιβατικά οχήματα ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης => 40 ευρώ
· Για ασθενοφόρα => 52 ευρώ
· Για νεκροφόρες => 40 ευρώ
· Για μηχανοκίνητα τροχόσπιτα ( αυτοκινούμενα ) => 52 ευρώ
· Για φορτηγά αυτοκίνητα με μικτό βάρος που δεν υπερβαίνει τους 3,5 τόνους => 52 ευρώ
· Για φορτηγά αυτοκίνητα και ελκυστήρες με ανεξάρτητη άδεια κυκλοφορίας, με μικτό βάρος που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους αλλά δεν υπερβαίνει τους 12 τόνους => 60 ευρώ
· Για φορτηγά αυτοκίνητα και ελκυστήρες με ανεξάρτητη άδεια κυκλοφορίας, με μικτό βάρος που υπερβαίνει τους 12 τόνους => 70 ευρώ
· Για λεωφορεία με χωρητικότητα έως και 22 επιβάτες => 60 ευρώ
· Για λεωφορεία με χωρητικότητα άνω των 22 επιβατών => 74 ευρώ
· Για ρυμουλκούμενα - ημιρυμουλκούμενα με ανεξάρτητη άδεια κυκλοφορίας, με μικτό βάρος που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους αλλά δεν υπερβαίνει τους 10 τόνους => 40 ευρώ
· Για ρυμουλκούμενα - ημιρυμουλκούμενα με ανεξάρτητη άδεια κυκλοφορίας, με μικτό βάρος που υπερβαίνει τους 10 τόνους => 50 ευρώ
· Συνδυασμοί οχημάτων ( συρμοί ) με ενιαία άδεια κυκλοφορίας => 74 ευρώ


Εκπρόθεσμος Αρχικός έλεγχος:

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης προσκόμισης του οχήματος για αρχικό τεχνικό έλεγχο καταβάλλεται αυξημένο ειδικό τέλος από αυτό που ορίζεται κατά κατηγορία οχήματος. Πιο συγκεκριμένα:

α. Για εκπρόθεσμο μέχρι και 15 (δεκαπέντε) ημερολογιακές ημέρες το ειδικό τέλος ανά κατηγορία οχήματος έχει ως εξής:

· Για επιβατικά οχήματα ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης => 57 ευρώ
· Για ασθενοφόρα => 74 ευρώ
· Για νεκροφόρες => 57 ευρώ
· Για μηχανοκίνητα τροχόσπιτα ( αυτοκινούμενα ) => 74 ευρώ
· Για φορτηγά αυτοκίνητα με μικτό βάρος που δεν υπερβαίνει τους 3,5 τόνους => 74 ευρώ
· Για φορτηγά αυτοκίνητα και ελκυστήρες με ανεξάρτητη άδεια κυκλοφορίας, με μικτό βάρος που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους αλλά δεν υπερβαίνει τους 12 τόνους => 90 ευρώ
· Για φορτηγά αυτοκίνητα και ελκυστήρες με ανεξάρτητη άδεια κυκλοφορίας, με μικτό βάρος που υπερβαίνει τους 12 τόνους => 105 ευρώ
· Για λεωφορεία με χωρητικότητα έως και 22 επιβάτες => 90 ευρώ
· Για λεωφορεία με χωρητικότητα άνω των 22 επιβατών => 111 ευρώ
· Για ρυμουλκούμενα - ημιρυμουλκούμενα με ανεξάρτητη άδεια κυκλοφορίας, με μικτό βάρος που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους αλλά δεν υπερβαίνει τους 10 τόνους => 60 ευρώ
· Για ρυμουλκούμενα - ημιρυμουλκούμενα με ανεξάρτητη άδεια κυκλοφορίας, με μικτό βάρος που υπερβαίνει τους 10 τόνους => 75 ευρώ
· Συνδυασμοί οχημάτων ( συρμοί ) με ενιαία άδεια κυκλοφορίας => 111 ευρώ


β. Για εκπρόθεσμο πέραν των δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών το ειδικό τέλος ανά κατηγορία οχήματος έχει ως εξής:

· Για επιβατικά οχήματα ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης => 74 ευρώ
· Για ασθενοφόρα => 96 ευρώ
· Για νεκροφόρες => 74 ευρώ
· Για μηχανοκίνητα τροχόσπιτα ( αυτοκινούμενα ) => 96 ευρώ
· Για φορτηγά αυτοκίνητα με μικτό βάρος που δεν υπερβαίνει τους 3,5 τόνους => 96 ευρώ
· Για φορτηγά αυτοκίνητα και ελκυστήρες με ανεξάρτητη άδεια κυκλοφορίας, με μικτό βάρος που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους αλλά δεν υπερβαίνει τους 12 τόνους => 120 ευρώ
· Για φορτηγά αυτοκίνητα και ελκυστήρες με ανεξάρτητη άδεια κυκλοφορίας, με μικτό βάρος που υπερβαίνει τους 12 τόνους => 140 ευρώ
· Για λεωφορεία με χωρητικότητα έως και 22 επιβάτες => 120 ευρώ
· Για λεωφορεία με χωρητικότητα άνω των 22 επιβατών => 148 ευρώ
· Για ρυμουλκούμενα - ημιρυμουλκούμενα με ανεξάρτητη άδεια κυκλοφορίας, με μικτό βάρος που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους αλλά δεν υπερβαίνει τους 10 τόνους => 80 ευρώ
· Για ρυμουλκούμενα - ημιρυμουλκούμενα με ανεξάρτητη άδεια κυκλοφορίας, με μικτό βάρος που υπερβαίνει τους 10 τόνους => 100 ευρώ
· Συνδυασμοί οχημάτων ( συρμοί ) με ενιαία άδεια κυκλοφορίας => 148 ευρώ Διαβάστε περισσότερα...

Εταιρείες οδικής βοήθειας


Αχρείαστες να είναι, ωστόσο τη δύσκολη στιγμή είναι αυτές που θα προστρέξουν σε εμάς για να μας βοηθήσουν!

ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Ατλαντική Ένωση

210-6504074

ΕΛΠΑ

10400

Express Service

1154

Europ Assistance

210-3423631

EuroSOS

210-6504000

Εθνική Ασφαλιστική (Mondial Assistance)

210-9099999

Hellas Service

1057

Ιντερσαλόνικα

2310-492100 / 210-9304000

Interamerican

1168

Mondial Assistance

210-9910025

Alfa Romeo Assistance

210-3425895

Audi Longlife Mobility

210-9960007

BMW Mobile Care

210-9406333

Cadillac

210-6068813

Chervolet

210-6068813

Chrysler Privilege Service

210-9950005

Citroen

210-9943434

Ferrari

210-6109121

Fiat Assistance

210-3420530

Ford Assistance

210-6068811

Honda

Interamerican (1168)

Jaguar European Emergency Assistance

210-9955938

Jeep Privilege Service

210-9950005

Lancia Assistance

210-3424790

Lexus

210-5544666

Mazda Assistance

210-6504060

Mercedes 24h Service

210-6296555

Mitsubishi

210-9988169

Nissan SOS Service

210-3451400

Opel Assistance

210-6068812

Peugeot Assistance

210-5761111

Renault Assistance

210-9484272

Saab Assistance

210-6068913

Seat

210-6068948

Skoda Road Club

210-9951255

Toyota Eurocare

210-5544666

Volvo Assistance

210-9988199

VW Total Care

210-9945554

VW LCV Total Care

210-9960250

Διαβάστε περισσότερα...

Toyota: Ζημίες για πρώτη φορά στην ιστορία της


Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, η Toyota, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει τις πρώτες λειτουργικές απώλειες στην ιστορία της εταιρίας καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων ανά τον κόσμο μειώθηκαν σημαντικά εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2009, δηλαδή στο τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους, η Toyota προβλέπει λειτουργικές απώλειες ύψους 150 δισεκατομμυρίων γεν (δηλαδή 1.66 δισεκατομμύρια δολάρια).

Τον περασμένο χρόνο, η Toyota κατέγραψε κέρδη 2.27 τρισεκατομμυρίων γεν
ΑΠΕ Διαβάστε περισσότερα...

Διεθνής άδεια οδήγησης

  • Σε ορισμένα κράτη της Ευρώπης που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης και σε όλες της χώρες των άλλων ηπείρων, χρειάζεσθε τη διεθνή άδεια οδήγησης προκειμένου να οδηγήσετε αυτοκίνητο, είτε το δικό σας είτε ενοικιαζόμενο.
  • Η διεθνής άδεια οδήγησης χορηγείται αυθημερόν από τα κατά τόπους Γραφεία της ΕΛΠΑ όπου πρέπει να προσκομίσετε την ελληνική άδεια οδήγησης (αναθεωρημένη, αν χρειάζεται) και μια φωτογραφία σας.


Γραφεία ΕΛΠΑ που εκδίδουν διεθνή άδεια οδήγησης:


Αθήνα: Μεσογείων 2-4
(Πύργος Αθηνών-κτίριο Β) & Αμερικής 6

ΤPOXOΓPAΦEIA

Ανω Πατήσια: Οδός Πατησίων, στον ηλεκτρικό σταθμό

Γλυφάδα: Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου

Ηλιούπολη: Γωνία Σ. Βενιζέλου-Μ. Αντύπα

Νέα Σμύρνη: Αγ. Φωτεινής 17 & Ιωνίας

Νίκαια: Παύλου Μελά 8 & Ν. Μπελογιάννη

Πειραιάς: Πλατεία Καραϊσκάκη

Περιστέρι: Λ. Βασ. Γεωργίου, κοντά στην εκκλησίατου Αγ. Αντωνίου

Χαλάνδρι: Λ. Πεντέλης & Αττικής
Κατάστημα Λαμπρόπουλου:
οδός Αιόλου & Σταδίου

Θεσσαλονίκη: Βασ. Όλγας 230 & Αιγαίου

Αγρίνιο: Ε.Ο. Μεσολογγίου-Αγρινίου

Αγ. Νικόλαος: Αγ. Φρονιμάκης Α.Ε. 3ο χλμ. Αγ. Νικολάου

Ακράτα: 152ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών Πατρών, Πλάτονος

Αλεξανδρούπολη: 7ο χλμ. Ε.Ο. Αλεξ/λης-Συνόρων (έναντι αεροδρομίου)

’ργος: 1ο χλμ. ’ργους-Κορίνθου

’ρτα: Περιφερειακή όδός & Θιακογιάννη 1

*Ασπροβάλτα: Α. Αλευράς, 82ο χλμ. Ε.Ο. Θεσ/κης-Καβάλας

*Βέροια: Κ. Παναγιωτίδης-Ν. Κούγιας, 1ο χλμ. Ε.Ο. Βέροιας- Θεσσαλονίκης

Βόλος: Ιωλκού 89γ-Λ. Βύρωνος

*Γρεβενά: Δ. Παπατσάνης,
13ης Οκτωβρίου 142

*Δράμα: 3ο χλμ. Ε.Ο. Δράμας-Καβάλας

Έδεσσα: Εγνατίας 134

*Ελασσόνα: Β. Μπαλιάκος-Ελασσόνα

*Ζάκυνθος: Δ. Μυλωνάς-Σαρακινάδο Ζακύνθου

*Ηγουμενίτσα: Εθνικής Αντιστάσεως 144

Ηράκλειο: Λεωφ. Κνωσσού-
Γ. Παπανδρέου 16

*Ιεράπετρα: Κ. Ανδριανού 28

Ιωάννινα: Πλ. Ομήρου 2

Καβάλα: Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού 243

Καλαμάτα: Πολυτεχνείου (νέα είσοδος Καλαμάτας)

*Καρπενήσι: Σ. Γεωργόπουλος οδός Αρμονίας

*Καστοριά: Ν. Α. Αλεξίου, Πέτρα Καστοριάς

Κάστρο: 112, 4ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας

Κατερίνη: 440 χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/κης
στην είσοδο της πόλης

Κέρκυρα: Ε.Ο. Παλαιοκαστρίτσας 29

*Κιλκίς: Ν. Τρακατέλης, Τέρμα 21η Ιουνίου

*Κοζάνη: Ν. Θανασούλας, Ιωνίας

*Κομοτηνή: 3ο χλμ. Ε.Ο.
Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης

Κόρινθος: Παλαιά γέφυρα Ισθμού

Λαμία: Κύπρου 14

Λάρισα: 3ο χλμ. Ε.Ο. Λάρισας-Αθήνας

*Λιβαδειά: Ι. Χασούρας & Κ. Μαυρίκιος, Τέρμα Αθηνών

*Ξάνθη: Καδόγλου-Βογιατζόγλου Ο.Ε., 2ο χλμ. Ε.Ο. Ξάνθης-Πόρτο Λάγους

Ορεστιάδα: Ιπποκράτους 70

Πάτρα: Ε.Ο. Πάτρας-Αθήνας 18

*Πρέβεζα: Οδός Ιωαννίνων (περιοχή Καύσιμα)

*Πτολεμαϊδα: Π. Κόλκας-Ε. Στεφανίδης Ο.Ε., 2ο χλμ. Πτολεμαϊδας-Κοζάνης

Πύργος: 3ο χλμ. Ε.ο Πύργου-Πατρών

*Ρέθυμνο: Αφοί Σταρένιου Ο.Ε.,
Κουρμούλη 95

*Ρόδος: Δ. Πισσαδάκης, Λεωφ. Ελευθερίας 180-182, Κρεμαστή

*Σάμος: Ν. Τριπολιτσίωτης,
Εμ. Σοφούλη 30

*Σέρρες: 1ο χλμ. Ε.Ο. Σερρών-Νιγρίτας

*Σητεία: Κ. Μαμούτης, Πραισσού 20

Σπάρτη: Ορθίας Αρτέμιδος 73

*Τρίκαλα: 3ο χλμ.Ε.Ο. Τρικάλων -Καλαμπάκας

Τρίπολη: Ναυπλίου 47

*Φλώρινα: 7ης Νοεμβρίου 46

Χαλκίδα: Κώτσου 18 & Ιουστινιανού

Χανιά: Λεωφ. Σούδας 163

*Χίος: Σ. Λοΐζος, Βερίτη 88

* Η διεθνής άδεια οδήγησης δεν εκδίδεται αυθημερόν


Διεθνές πιστοποιητικό αυτοκινήτου (πολύπτυχο)
Στα κράτη της Ασίας και της Αφρικής (όχι της Ευρώπης) απαιτείται από τις εκεί τελωνειακές αρχές, κατά την είσοδο ενός αυτοκινήτου με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, το διεθνές πιστοποιητικό πορείας (πολύπτυχο). Το πιστοποιητικό αυτό εκδίδεται από την ΕΛΠΑ αυθημερόν, με την προσκόμιση της ελληνικής άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και της ταυτότητας του ιδιοκτήτη του.

Γραφεία ΕΛΠΑ που εκδίδουν (πολύπτυχο) αυτοκινήτου:

  • Αθήνα :
Μεσογείων 2-4 (Πύργος Αθηνών-κτίριο Β) & Αμερικής 6


  • Θεσσαλονίκη:
Βασ. Όλγας 230 & Αιγαίου
  • Αλεξα/πολη:
7ο χλμ. Ε.Ο. Αλεξ/λης-Συνόρων (έναντι αεροδρομίου)
  • Αργος:
1ο χλμ. Αργους-Κορίνθου
  • Βόλος:
Ιωλκού 89γ-Λ.Βύρωνος
  • *Δράμα:
3ο χλμ. Ε.Ο. Δράμας-Καβάλας
  • Έδεσσα:
Εγνατίας 134
  • Ηράκλειο:
Λεωφ. Κνωσσού - Γ. Παπανδρέου 16
  • Ιωάννινα:
Πλ. Ομήρου 2
  • Καβάλα:
Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού 243
  • Καλαμάτα:
Πολυτεχνείου (νέα είσοδος Καλαμάτας
  • Κατερίνη:
440 χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/κης στην είσοδο της πόλης
  • Κομοτηνή:
3ο χλμ. Ε.Ο. Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης
  • Λαμία:
Κύπρου 14
  • Λάρισα:
3ο χλμ. Ε.Ο. Λάρισας-Αθήνας
  • *Ξάνθη:
Καδόγλου-Βογιατζόγλου Ο.Ε., 2ο χλμ. Ε.Ο.
Ξάνθης Πόρτο Λάγους
  • Ορεστιάδα:
Ιπποκράτους 70
  • Πάτρα:
Ε.Ο. Πάτρας-Αθήνας 18
  • Τρίπολη:
Ναυπλίου 47
  • Χαλκίδα:
Κώτσου 18 & Ιουστινιανού

* Το πολύπτυχο δεν χορηγείται αυθημερόν

Ενημέρωση - πληροφορίες
Πλήρως ενημερωμένους οδικούς χάρτες, τόσο της Ελλάδας όσο και των περισσοτέρων κρατών της Ευρώπης, μπορείτε να προμηθευθείτε από τα κατά τόπους γραφεία της ΕΛΠΑ σ· όλη τη χώρα. Εξ άλλου το τουριστικό τμήμα της ΕΛΠΑ δίνει τηλεφωνικώς, στο 174Σ, πληροφορίες τουριστικής φύσης για την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διεθνής ασφάλιση
Από την ασφαλιστική εταιρία που καλύπτει το αυτοκίνητό σας πρέπει να προμηθευθείτε το διεθνές ασφαλιστήριο (πράσινη κάρτα) που ενδέχεται να σας ζητηθεί στα σύνορα του ξένου κράτους.

Οδική βοήθεια
Αν, οδηγώντας στο εξωτερικό, χρειασθείτε κάποια πληροφορία ή οδική βοήθεια για το αυτοκίνητό σας, μπορείτε ν· απευθυνθείτε στην Εθνική Λέσχη Αυτοκινήτου ή Τουρισμού της συγκεκριμένης χώρας. Θα εξυπηρετηθείτε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και, ιδιαίτερα, αν έχετε εφοδιασθεί με το βιβλιάριο Διεθνούς Αυτοκινητιστικής Εξυπηρέτησης (ΔΑΕ) που διατίθεται από τα κατά τόπους γραφεία της ΕΛΠΑ.


Τηλέφωνα εξυπηρέτησης των ξένων Εθνικών Λέσχών:

ΑΥΣΤΡΙΑ (OAMTC): 120 απ' όλεςτις πόλεις
ΒΕΛΓΙΟ (TCB): (070) 344777
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (UAB): Σόφια 1286. Αλλες πόλεις 02-9803308 και 146
ΓΑΛΛΙΑ (ARC): (0800) 089222
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ADAC): (01802)222222
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ (AMSJ): 987 απ' όλες τις πόλεις
ΕΛΒΕΤΙΑ(TCS): 140 απ' όλες τις πόλεις
ΙΡΛΑΝΔΙΑ (ΑΑ): 1800667788
ΙΣΠΑΝΙΑ (RACE): (91) 593-3333 απ' όλες τις πόλεις
ΙΤΑΛΙΑ (ACI): 116 απ' όλες τις πόλεις
ΚΥΠΡΟΣ (CAA): 02) 313131 απ· όλες τις πόλεις
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΙΟ (ACL): 4500451 απ' όλες τις πόλεις
ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ (ΑΑ): (0800) 887766 και κινητό 0345887766
ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ (RAC): (0800) 828282 απ· όλες τις πόλεις
ΝΟΡΒΗΓΙΑ (NAF): 22341600
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (ANWB): (06) 0888 απ· όλες τις πόλεις
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (ΜΑΚ): 2122821 088 σε όλες τις πόλεις
ΠΟΛΩΝΙΑ (ΡΖΜ): 981 ΚΑΙ 9637
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (ACP): (01) 9425095 (02) 8301127
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (ACR): Βουκουρέστι:(01) 2113455 άλλες πόλεις:927
ΣΛΟΒΑΝΙΑ (UAMK): 0123 και 154
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (AMZS): 987
ΤΣΕΧΙΑ (UAMK): 0123
ΤΟΥΡΚΙΑ (ΤΤΟΚ): (0212) 280 44 49
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (AL): (09) 77476400, εκτός από Σαββατοκύριακο 0200 80 80
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts with Thumbnails