Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

'Η οδική ασφάλεια είναι ζήτημα ζωής και θανάτου'

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Νομάρχης Πρέβεζας την προηγούμενη εβδομάδα με τους δασκάλους οδήγησης της Πρέβεζας στις καινούργιες εγκαταστάσεις της Δ/νσης Συγκοινωνιών και του ΚΤΕΟ. Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και δόθηκε η δυνατότητα στους δασκάλους οδήγησης να διατυπώσουν τα προβλήματά τους αλλά και να εκφράσουν τις απόψεις τους για την επίτευξη μεγαλύτερης οδικής ασφάλειας.

Ο Νομάρχης κος Βασ. Ιωάννου, Υπεύθυνος της Επιτροπής Μεταφορών της ΕΝΑΕ στην Ελλάδα, ζήτησε αυστηρή τήρηση των κανόνων στις εξετάσεις οδήγησης, ενώ προς την Δ/νση Μεταφορών συνέστησε ευγένεια προς τους πολίτες και απαρέγκλιτη τήρηση των διατάξεων.

«Χρέος μας ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών. Οφείλουμε να είμαστε ευγενικοί, εξυπηρετικοί, συνεπείς στους χρόνους και ιδιαίτερα αυστηροί στην τήρηση των κείμενων διατάξεων.

Δυστυχώς, υπάρχει διάχυτη η άποψη ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν παράγει καλούς οδηγούς. Ενώ βελτιώνουμε τις υποδομές μας, ενώ βελτιώνουμε τα οχήματά μας, τα τροχαία ατυχήματα αυξάνονται. Όλοι κατατείνουν στο ότι παίζει σημαντικό ρόλο ο παράγοντας άνθρωπος. Μέσα στον παράγοντα άνθρωπο το κυρίαρχο στοιχείο είναι ότι δεν έχουμε καλούς οδηγούς. Και θα πρέπει όλοι και κυρίως η πολιτεία, που καθορίζει και θεσμοθετεί, κάτι να κάνουμε. Πρωτίστως πρέπει να εφαρμόσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις διατάξεις και να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστες τις εξετάσεις.

Είναι απαράδεκτο να έχουμε τόσα τροχαία ατυχήματα, να ξεκληρίζονται ολόκληρες οικογένειες. Οφείλουμε όλοι, πολιτεία, τοπική αυτοδιοίκηση, τροχαία, φορείς εμπλεκόμενοι με την εκμάθηση οδήγησης, αλλά και όλοι μας ως οδηγοί, να εντείνουμε την προσοχή μας και να τηρούμε με ευλάβεια όλες τις διατάξεις για την μείωση αυτής της λαίλαπας.

Βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο ως προς την οργάνωση του πάρκου εξέτασης και εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών. Και αυτό θα αναβαθμίσει την διαδικασία εκπαίδευσης και εξέτασης των οδηγών.»


Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δάσκαλοι οδήγησης από την πλευρά τους ευχαρίστησαν το νομάρχη για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την οδική ασφάλεια και δήλωσαν ικανοποιημένοι από την ευκαιρία που τους δόθηκε να εκφράσουν τα προβλήματά τους αλλά και τις προτάσεις τους για την βελτίωση του συστήματος εκμάθησης και εξέτασης των οδηγών.

Με την ευκαιρία της μεγάλης εξόδου ενόψει του Πάσχα ο Νομάρχης συνέστησε προσοχή και ευχήθηκε λιγότερο αίμα στην άσφαλτο και να επιστρέψουμε όλοι σώοι στα σπίτια μας.
www.ipiros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails