Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Καταγγελίες οδηγών φορτηγών στη Θεσσαλονίκη

«Δεν υπάρχει καμιά ασφάλεια στην εργασία για τους οδηγούς» υποστήριξαν σε συνέντευξη Τύπου μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Οδηγών Αυτοκινήτων Μακεδονίας - Θράκης «Ο ΕΡΜΗΣ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια των Εργατών.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα περιστατικά παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας από μεταφορικές εταιρίες και υπογράμμισαν ότι τα εξαντλητικά ωράρια, στα οποία υποβάλλουν εργοδότες τους οδηγούς, ευθύνονται για πολλά τροχαία δυστυχήματα και εργατικά ατυχήματα. Κατήγγειλαν επίσης, πλημμελείς ελέγχους από τις επιθεωρήσεις εργασίας και τους αρμόδιους φορείς, εστιάζοντας στα «υπέρβαρα και ανεξέλεγκτα οχήματα» και στα περιστατικά παράνομης εργασίας και υπαμειβόμενης απασχόλησης. Τόνισαν, παράλληλα, ότι το ποσοστό ανεργίας του κλάδου στην περιοχή, αγγίζει το 30%.

«Υπάρχουν οδηγοί που εργάζονται για 15 και 18 ώρες τη μέρα και ασφαλίζονται μόνο για το νόμιμο ωράριό τους. Ας πάρει τις εταιρίες με τη σειρά και ας εισπράξει αυτά τα χρήματα το ΙΚΑ», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του «ΕΡΜΗ» και της ΠΟΣΕΜ Κωνσταντίνος Κατσαβούνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails