Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα των ΙΧ. Υποψήφιες για λουκέτο 23 ασφαλιστικές εταιρείες

Σε κραχ οδηγείται η ασφαλιστική αγορά, καθώς 23 εταιρείες είναι... υποψήφιες για λουκέτο (σε σύνολο 59) και ένας στόλος 500.000 ανασφάλιστων οχημάτων (+8% από πέρυσι) δημιουργεί «μαύρη τρύπα» για επιχειρήσεις και χιλιάδες καταναλωτές που δεν αποζημιώνονται.

Εκτιμάται πως με τα λουκέτα στις ασφαλιστικές, άνω του 1,5 εκατ. καταναλωτών θα βρεθούν στον... αέρα.

Η κατάσταση επιδεινώνεται με νέο γύρο αυξήσεων στα ασφάλιστρα από την επόμενη Δευτέρα, 1η Ιουνίου.

Ειδικότερα:

Την 1η Ιουνίου την ασφαλιστική αγορά, εν μέσω οικονομικής κρίσης, θα σαρώσει το θερινό κύμα αυξήσεων στα ασφάλιστρα των ΙΧ αυτοκινήτων, μοτοσικλετών κ.λπ., που εκτιμάται να εκτινάξει τα ασφάλιστρα 20%-30%. Θα πρόκειται για το δεύτερο κύμα ανατίμησης στα ασφάλιστρα εντός του 2009, καθώς ήδη από τις αρχές του έτους οι καταναλωτές επιβαρύνθηκαν με ανατιμήσεις που έφθασαν έως και 18%.

Τα όρια

Οι αυξήσεις αυτές είναι στο μεγαλύτερο μέρος η επίπτωση από τα νέα αυξημένα κατώτατα όρια αποζημιώσεων που θα πληρώνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στα θύματα τροχαίων ατυχημάτων από την 1η Ιουνίου.

Συνολικά τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων θα ακριβύνουν γύρω στο 40% φέτος.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η απόφαση της αρμόδιας αρχής εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς (υπουργείο Οικονομίας), με την η οποία θα επιβάλλεται η διακοπή λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες έχουν σημαντικά ανοίγματα. Δηλαδή τα αποθεματικά τους δεν είναι ικανά να καλύψουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει έναντι των συμβολαίων που διατηρούν. Εκτιμάται πως περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένοι θα βρεθούν στον δρόμο και θα πρέπει να αναζητήσουν νέα φερέγγυα ασφαλιστική στέγη, μόλις παρέλθει η μηνιαίας διάρκειας ασφαλιστική προστασία που παρέχει το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Οι πληροφορίες ανεβάζουν σε 7-8 τις εταιρείες εκείνες που κινδυνεύουν άμεσα με λουκέτο, καθώς δεν έχουν τακτοποιήσει ακόμη το άνοιγμα των αποθεματικών τους.

Η δραματική επιδείνωση που σημειώνεται στην ασφαλιστική αγορά και οι δυσμενείς εξελίξεις της απασχόλησαν και πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσε η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών με θέμα: «Η ελληνική ασφαλιστική αγορά - παρόν και μέλλον», με συντονίστρια τη γενική διευθύντρια της Ενωσης, κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails