Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Προσφυγή στο ΣτΕ για την επέκταση της Αττικής Οδού

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και οι δήμαρχοι Ελληνικού, Αλίμου και Καισαριανής για τις επεκτάσεις της Αττικής οδού, στα νότια της Αττικής και τα Μεσόγεια.

Όπως υποστήριξαν το μεσημέρι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι των φορέων, «με τα νέα σχέδια δεν προστατεύεται ο Υμηττός, αλλά αντίθετα απειλείται από τη μαζική επέλαση, που θα ακολουθήσει την επέκταση των οδικών αξόνων».

Κατήγγειλαν δε, ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε υποσχεθεί να δώσει άμεσα προς διαβούλευση το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη διαχείριση του ορεινού όγκου, αλλά δεν έχει ακόμη παραδοθεί.

Οι δήμαρχοι, από την πλευρά τους, υποστήριξαν ότι «με τα νέα σχέδια διχοτομούνται ολόκληρα αστικά σύνολα» και για το λόγο αυτό υποσχέθηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον.

Ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής, Λεωνίδας Κουρής, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ζήτησε επίμονα από το ΥΠΕΧΩΔΕ τη μελέτη κυκλοφοριακών φόρτων των νέων οδικών αξόνων, αλλά ουδέποτε την έλαβε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails