Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ακτιβιστική εκδήλωση για τα δικαιώματα των πεζών στο κέντρο της πόλης

Για την προτεραιότητα των πεζών έναντι των αυτοκινήτων στις διαγραμμισμένες διαβάσεις, αλλά και για μία σειρά από άλλα δικαιώματα, ενημέρωσε τους πολίτες η Ενωση για τα Δικαιώματα των Πεζών, σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση Αναπηρία Σήμερα, σε ακτιβιστική εκδήλωση που πραγματοποίησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μέλη των δύο οργανώσεων, με φωσφορίζοντα γιλέκα και πλακάτ υπέρ της προτεραιότητας των πεζών, στήθηκαν για περίπου δύο ώρες στην οδό Εθνικής Αμύνης, έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή και ενημέρωναν τους διερχόμενους πεζούς, αλλά και τα οχήματα για το δικαίωμα των πρώτων να διασχίζουν άφοβα το δρόμο, από τις διαγραμμισμένες διαβάσεις.

Τα μέλη των οργανώσεων σταματούσαν τα διερχόμενα οχήματα κάθε φορά που κάποιος πεζός προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο, διεκδικώντας κατ' αυτόν τον τρόπο όσα προβλέπει ο νόμος, αλλά και προσπαθώντας να δημιουργήσουν συνείδηση στους οδηγούς που φαίνονται να μη σέβονται τα δικαιώματα των πεζών.

Οι πεζοί ενημερώνονταν, επίσης, για το δικαίωμά τους να κυκλοφορούν ελεύθερα σε πεζοδρόμια και δρόμους που καταπατούνται από ΙΧ, μηχανάκια, τραπεζοκαθίσματα ή εμπορεύματα, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στις μετακινήσεις τους, αλλά και οι ποδηλάτες.

«Τα μηχανοκίνητα μέσα οφείλουν να περιορίζονται στο ρόλο και στους χώρους που τους ανήκουν, ώστε οι πεζοί να ζουν και να κινούνται σε ένα υγιές περιβάλλον, να απολαμβάνουν τους δημόσιους χώρους», επισήμαναν τα μέλη της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails