Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Παρεμβάσεις για την επίλυση του κυκλοφοριακού



Πακέτο μέτρων για λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης των Χανίων ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κυριάκος Βιρβιδάκης. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τη δρομολόγηση "μίνι μπας" στην πόλη.

Παράλληλα, προβλέπονται η επέκταση του δημοτικού γκαράζ επί της οδού Περίδου, η δρομολόγηση των διαδικασιών για τη δημιουργία υπόγειου σταθμού στάθμευσης κάτω από το εθνικό στάδιο Χανίων και η χωροθέτηση 62 σημείων για στάθμευση δικύκλων και ποδηλάτων.

Επιπλέον, με την αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας, θα ενταθούν οι έλεγχοι με στόχο την άμβληση του κυκλοφοριακού της πόλης.

"Οι πολιτικές μας οι οποίες σχετίζονται με το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης των Χανίων είναι συνολικές και προσπαθούν να δώσουν την καλύτερη δυνατή λύση", επεσήμανε ο κ. Βιρβιδάκης.

Ο δήμαρχος Χανίων ανακοίνωσε ότι η κυκλοφοριακή μελέτη για την πόλη βρίσκεται ήδη στο ΥΠΕΧΩΔΕ για ένταξή της στο ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, μετά την αλλαγή της νομοθεσίας για τον αναπτυξιακό νόμο, προχωρούν οι διαδικασίες για επιδότηση της επέκτασης του κλειστού δημοτικού χώρου στάθμευσης, ενώ δίνεται η δυνατότητα συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε επίσης πως προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία υπόγειου σταθμού στάθμευσης στο εθνικό στάδιο Χανίων που θα γίνει παράλληλα με τη ριζική ανακατασκευή του σταδίου.

Σε τελικό στάδιο βρίσκονται και οι διαδικασίες για ίδρυση κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης δημοτικής συγκοινωνίας, η οποία θα αναλάβει τα θέματα που σχετίζονται με το κυκλοφοριακό και τη συγκοινωνία

Ηδη, όπως είπε ο δήμαρχος, στον προϋπολογισμό του 2009 έχει ενταχθεί η αγορά δύο μικρών λεωφορείων.

Όπως διευκρίνισε, αν, λόγω των διαδικασιών, δεν έχει προχωρήσει μέχρι το καλοκαίρι η αγορά, ο δήμος θα προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με το αστικό ΚΤΕΛ ώστε με μικρά λεωφορεία που διαθέτει το ΚΤΕΛ να εκτελούνται δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, δημιουργούνται στα Χανιά 900 θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα και ποδήλατα, σε 62 σημεία της πόλης. Ήδη, έχει τοποθετηθεί η σήμανση, αλλά και οι ειδικές μπάρες σε 50 από αυτά τα σημεία.
απε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails