Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Τρισδιάστατες υπαίθριες διαφημίσεις που εμφανίζονται από το πουθενά!

Τα χειρότερα μάλλον έρχονται. Μια νέα τεχνολογία φιλοδοξεί να προβάλλει τρισδιάστατα διαφημιστικά μηνύματα στον αέρα, χάρη σε ένα σύστημα λέιζερ που προβάλλει κινούμενες τρισδιάστατες εικόνες στον ουρανό.

Το σύστημα αναπτύσσεται από την ιαπωνική εταιρία Burton, σύμφωνα με το New Scientist. Η τεχνολογία άρχισε να αναπτύσσεται από το 2006, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κέιο του Τόκιο και το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Η συσκευή αρχικά εστίαζε έναν παλμό λέιζερ σε ένα σημείο του αέρα, το οποίο ιονίζει, δημιουργώντας για λίγο μια μπάλα πλάσματος που λάμπει.

Η νέα βελτιωμένη εκδοχή της συσκευής εστιάζει 1.000 παλμούς λέιζερ στον ουρανό κάθε δευτερόλεπτο, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση πολλών συνεχών σημείων φωτός, από τα οποία μπορεί να δημιουργηθεί μια κινούμενη τρισδιάστατη εικόνα γραφικών.

Η εταιρία μελετά τη χρήση της νέας τεχνολογίας για την προβολή υπαίθριων διαφημίσεων, κάτι το οποίο θα απαιτήσει αύξηση του μεγέθους της προβολής (προς το παρόν λιγότερο από ένα μέτρο), με την χρήση πιο ισχυρών λέιζερ. Εκτιμά ότι θα είναι έτοιμη για πρακτικές εφαρμογές της συσκευής το 2011. Άλλες εφαρμογές πέρα από τη διαφήμιση, περιλαμβάνουν επιδείξεις φωτεινών εκρήξεων στον ουρανό σαν πυροτεχνήματα, καθώς και προβολή τρισδιάστατης τηλεόρασης.
typos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails