Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

H διαδρομή σας ... προωθείται με τα Νavigators

Όταν θέλει κάποιος να είναι ήσυχος ότι θα βρει αυτό που ψάχνει (τοποθεσία , κατάλυμα , φαγητό), τότε δεν έχει παρά να εμπιστευτεί ένα από τα πολλά Navigators που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και διεθνή αγορά. Με μία τέτοια συσκευή ο καθένας μας μπορεί να κυκλοφορήσει το ίδιο άνετα μέσα στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια. Η συνεργασία του στίγματος (που προκύπτει από τη λήψη δορυφόρων) και του χάρτη που έχει σχεδιαστεί ειδικά για πλοήγηση (περιλαμβάνοντας και ένα μεγάλο αριθμό από σημεία ενδιαφέροντος), έχει ως αποτέλεσμα την άνετη και γρήγορη κίνησή μας σε οποιοδήποτε σημείο σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αυστραλία ακριβώς σαν να είμαστε στην ίδια μας την πόλη. Η δουλειά που γίνεται από διάφορες εταιρίες παραγωγής navigation software αλλά και από εταιρίες ανάπτυξης χαρτών είναι συνεχής και αδιάλειπτη. Κάθε χρόνο βγαίνει και μία νέα έκδοση λογισμικού πλοήγησης και κάθε τρίμηνο έχουμε νέους χάρτες για κάθε χώρα. Το μόνο δίλημμα για τον αγοραστή, είναι ποια συσκευή και ποιο λογισμικό θα επιλέξει ανάλογα με τις ανάγκες του.

Πλοηγοί αυτοκινήτων

Το Auto navigation είναι σύστημα πλοήγησης και ακολουθεί όλα τα στάνταρ που ισχύουν στα συστήματα πλοήγησης. Η πλοήγηση μέσω των πλοηγών αυτοκινήτου είναι απλή: Πρώτα επιλέγεις τον προορισμό με εισαγωγή οδού ή με καθορισμό ενός σημείου. Κατόπιν επιλέγεις διαδρομή συντομότερης απόστασης ή επιλογή γρηγορότερης διαδρομής. Στη συνέχεια η επιλογή της διαδρομής εμφανίζεται στην οθόνη και καθοδηγεί τον οδηγό σε όλη την πορεία. Σε όλη τη διαδρομή μπορείτε να παίρνετε πληροφορίες για την απόσταση και το χρόνο μέχρι τον προορισμό.

Μιλώντας στο ειδικό ένθετο «ΑUTO» της ΕΞΠΡΕΣ ο Υπεύθυνος Marketing της Πληροφορικής της εταιρίας Ζegetron S.A κ.Γιάννης Γεωργόπουλος, ανέφερε ότι: «Τα συστήματα πλοήγησης απευθύνονται σε όλους τους οδηγούς (ιδιώτες και επαγγελματίες). Ακόμα και πεζοί χρησιμοποιούν το GPS για την περιήγησή τους με τα πόδια, αφού τα GPS Mio διαθέτουν και λειτουργία για πεζούς, κατά την οποία το GPS επιλέγει να σε οδηγήσει ως πεζό μέσα από στενάκια, πλατείες κλπ αξιοθέατα.

Οι συσκευές πλοήγησης χωρίζονται σε 3 κατηγορίες

- PNA (Personal Navigation Assistant): είναι οι συσκευές που εξυπηρετούν αποκλειστικά τη λειτουργία της πλοήγησης. Πρόκειται για σκέτες συσκευές GPS. Κάποιες απλά έχουν κάποιες επιπλέον λειτουργίες όπως MP3, Photo Viewer, Bluetooth (π.χ. η συσκευή Mio C520)

- PDA (Personal Digital Assistant): είναι μικροί υπολογιστές παλάμης με ενσωματωμένο δέκτη GPS. Έχουν Windows Mobile, Pocket Office (word, excel power point) κ.λπ. Τέτοιες συσκευές είναι το Mio P360 και το P560.

- GPS PDA Phones: είναι τα Smartphones. Δηλαδή συσκευές οι οποίες συνδυάζουν σε μία συσκευή τις λειτουργίες του κινητού τηλεφώνου, του υπολογιστή παλάμης και της πλοήγησης. Το τελευταίο smartphone της Mio είναι το Α702».

Σύμφωνα με τον κ. Σταύρο Ασημακόπουλο, ιδιοκτήτη καταστήματος Μagnet Electric στο Αιγάλεω «Υπάρχουν συστήματα πλοήγησης που συνδυάζουν τη λειτουργικότητα με τη διασκέδαση. Για παράδειγμα ενώ οδηγείτε, μπορείτε να παρακολουθείτε ταινίες και βίντεο κλιπ, να ακούτε τραγούδια mp3, να συνδέεστε στο Internet απλά και γρήγορα, να στέλνετε και να λαμβάνετε e-mail ή να παρακολουθείτε τα κανάλια της TV».

Πώς να επιλέξετε ένα πλοηγό αυτοκινήτου GPS

Τα συστήματα ναυσιπλοΐας αυτοκινήτων GPS μπορούν να σας παρουσιάσουν και να πουν πώς να φτάσετε σε οποιοδήποτε προορισμό. Αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιούν το GPS, το οποίο στηρίζεται σε ένα δορυφορικό σύστημα που καθορίζει πού πάτε και πού βρίσκεστε. Η επιλογή στην αγορά εξαρτάται από το πόσο συχνά σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε το σύστημα. Τα οικονομικά συστήματα συνδέονται απλά με τον αναπτήρα τσιγάρων του αυτοκινήτου σας και είναι αρκετά μικρά, αλλά δεν είναι το ίδιο φιλικά προς τον χρήστη. Εξετάστε το χώρο στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας. Μερικά συστήματα έρχονται με ένα όργανο ελέγχου που επιδεικνύει έναν χάρτη. Το όργανο ελέγχου εγκαθίσταται συνήθως στο ταμπλό ή σε μια βάση που επεκτείνεται από το ταμπλό. Σε μερικά αυτοκίνητα, μια τέτοια εγκατάσταση μπορεί να εμποδίζει τους εξαεριστήρες ή να ενοχλεί σε κάποιους άλλους χειρισμούς. Επιλέξτε ένα σύστημα που να χαρακτηρίζετε από πολλαπλάσιους τρόπους επιλογής του προορισμού σας. Το πρόγραμμά του θα πρέπει να υποστηρίζεται από κάθε είδους επιλογή σας και από ένα προσωπικό βιβλίο διευθύνσεων που θα επιλέγεται άμεσα από το χάρτη. Επίσης, ψάξτε για ένα σύστημα που σας δίνει φωνητικές καθώς επίσης και γραφικές κατευθύνσεις. Τα συστήματα που χρησιμοποιούν έναν χάρτη και ένα όργανο ελέγχου περιλαμβάνουν βέλη που σας παρουσιάζουν την κατεύθυνση μιας στροφής και δείχνουν επίσης πού είναι το αυτοκίνητό σας στο χάρτη σε σχέση με τον προορισμό. 'Αλλα συστήματα χρησιμοποιούν την επικεφαλής μονάδα ή το ραδιόφωνο για να επιδείξουν το όνομα της οδού στην οποία πρόκειται να κάνετε μια στροφή ή στην οποία ταξιδεύετε. Και τα δύο συστήματα σας δίνουν επίσης τις λεκτικές κατευθύνσεις καθώς πλησιάζετε μια στροφή. «Επιλέξτε ένα σύστημα που περιλαμβάνει περισσότερα στοιχεία ενδιαφέροντος. Καθώς τα περισσότερα συστήματα GPS περιλαμβάνουν τις θέσεις των αερολιμένων και άλλων υπηρεσιών μεταφορών, ATMs τραπεζών, εστιατόρια, ξενοδοχεία και έναν πλήθος άλλων περιοχών» τονίζει ο κ. Σταύρος Ασημακόπουλος, ιδιοκτήτης καταστήματος Μagnet Electric.

GPS Hardware κάνουν τα πάντα και συμφέρουν

Όσον αφορά το hardware που θα κάνει χρήση κάποιος που αναζητά GPS Navigation σήμερα, υπάρχει μία ενδεδειγμένη λύση. Τα ονομαστά PDA τα οποία κάνουν τα πάντα και… συμφέρουν. Το θέμα είναι αν σε αυτήν τη συσκευή ο χρήστης επιθυμεί να εμπεριέχεται ο δέκτης GPS ή σκεφτόμενος συγκεντρωτικά να αναζητά κα τον συνδυασμό κινητού τηλεφώνου. Λοιπόν και οι τρεις λύσεις είναι εφικτές σήμερα. Υπάρχουν συσκευές PDA, οι οποίες δεν διαθέτουν ενσωματωμένο GPS δέκτη (αλλά κάνουν χρήση εξωτερικής συσκευής λαμβάνοντας τα data μέσω Bluetooth), μία κατηγορία πιο πάνω βρίσκονται αυτές που ενσωματώνουν GPS chipset (και είναι ουσιαστικά ολοκληρωμένα navigation συστήματα) και τέλος υπάρχουν και οι συσκευές PDA οι οποίες πέραν όλων των παραπάνω ενσωματώνουν και πομποδέκτες GSM, UMTS και WiFi για τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες. Ένας τέτοιου είδους πομποδέκτης βοηθά και τη χρήση του GPS, αφού τα SiRF chipsets διαθέτουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν την database με την κίνηση των δορυφόρων έτσι ώστε να «κλειδώνουν» το στίγμα τους πολύ πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο GPS. Το αρχείο αυτό κατεβαίνει μέσω internet από ανάλογο server και διαρκεί περίπου 3-4 μέρες. Στην περίπτωση που ο χρήστης αποφασίσει την αγορά μίας συσκευής PDA με SiRF GPS chipset και GSM, UMTS τηλέφωνο τότε θα απολαμβάνει και αυτήν τη δυνατότητα.

Τα τελευταία μοντέλα

Μio Α702

Το τελευταίο μοντέλο, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από δύο εβδομάδες, είναι το Α702, το οποίο είναι κινητό τηλέφωνο, συσκευή πλοήγησης και υπολογιστής παλάμης. Όλα σε μία όμορφη συσκευή τόσο μικρή που χωράει άνετα στο χέρι σας και μπαίνει πανεύκολα στην τσέπη σας. Διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη GPS που περιλαμβάνει το χάρτη Destinator 7 για πλοήγηση σε όλη την Ελλάδα.

Γρήγορος υπολογισμός της διαδρομής

Πλήρης λειτουργία PDA, με διαθέσιμες όλες οι εφαρμογές του Microsoft Pocket Office (word, excel, powerpoint). Δυνατότητα σύνδεσης με τον υπολογιστή σας και συγχρονισμού με τις επαφές του Outlook . Δυνατότητα άμεσης παραλαβής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο κινητό με την τεχνολογία push mail της Microsoft. Windows Mobile 6.0 ελληνικά.

Δυνατότητα επέκτασης της μνήμης για αποθήκευση μουσικής, ταινιών και φωτογραφιών

Ασύρματη τεχνολογία Bluetooth®

Συνδεσιμότητα Wi – Fi

Κινητό Τηλέφωνο

Quad Band GSM/GPRS με τεχνολογία EDGE για γρηγορότερη και πιο αξιόπιστη μεταφορά δεδομένων.

Ψυχαγωγία

Media Player 10 για MP3 και videos.

Ενσωματωμένη κάμερα 3.2 megapixels

Μικρό μέγεθος, λεπτή σχεδίαση, καθαρές γραμμές

Η συσκευή Mio Α702 διατίθεται είτε με χάρτη είτε χωρίς.


Mio C220

Το νέο Mio C220 είναι απλό και εύκολο. Διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για την καλύτερη πλοήγηση!
Προεγκατεστημένοι οι αναβαθμισμένοι χάρτες της Ελλάδας στην εσωτερική μνήμη flash από την Tele Atlas.
Δωρεάν αναβαθμίσεις χάρτη.
Οδηγίες σε 16 γλώσσες (περιλαμβάνονται ελληνικά).
Ελληνικό πληκτρολόγιο.
Οθόνη αφής 3,5" κρυστάλλινης διαύγειας για πολύ εύκολη εισαγωγή των διευθύνσεων.
Δυνατότητα προειδοποιήσεων για τις σταθερές κάμερες ελέγχου ταχύτητας.

Γρήγορος και ακριβής υπολογισμός της διαδρομής σας.

Ευρεία γκάμα σημείων ενδιαφέροντος με εύχρηστες κατηγοριοποιήσεις (πολλά περιλαμβάνουν τηλέφωνο επικοινωνίας).

Επιπλέον δυνατότητα αποθήκευσης των αγαπημένων σας διευθύνσεων στα Σημεία Ενδιαφέροντος.

Λειτουργία πεζών για να το χρησιμοποιείτε εντός και εκτός του αυτοκινήτου σας.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Επεξεργαστής 400Mhz

GPS Chipset SiRFStarIII

TMC εξωτερικό

Μνήμη ROM 256MB / RAM 32 MB / επέκταση μνήμης SD/MMC

Οθόνη αφής 3,5", LCD, 65.000 χρώματα / Ανάλυση 320x240 / Προσανατολισμός: Landscape

Μπαταρία Lithium / 1200 mAh

USB 1.1

Ηχείο ενσωματωμένο

Διαστάσεις 108mm x 81mm x 24mm

Βάρος 110gr

Λειτουργικό Σύστημα Microsoft Windows CE v5.0

Σύστημα Πλοήγησης MioMap V3 express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails