Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Prius τρίτης γενιάς: Διατίθεται στην Ιαπωνία

Το υβριδικό μοντέλο Prius τρίτης γενιάς διαθέτει σήμερα στους καταναλωτές η Toyota - αρχικά από την αγορά αυτοκινήτου της Ιαπωνίας - μοντέλο με καλύτερες επιδόσεις και πιο ανταγωνιστικό από τους προκατόχους του και το οποίο έχει ήδη σημειώσει μεγάλη επιτυχία σε προπαραγγελίες.

Η νέα έκδοση του Prius, η τρίτη σε διάστημα δώδεκα χρόνων, χαρακτηρίζεται από πληθώρα βελτιώσεων στους τομείς της κατανάλωσης, της ισχύος και της αυτονομίας.

"Εξελίξαμε εκ νέου, σε ποσοστό 90%, το υβριδικό σύστημα (βενζινοκίνηση-ηλεκτροκίνηση)", διαβεβαίωσε η Toyota.

Το βασικό μοντέλο της νέας έκδοσης προσφέρεται στη τιμή των 2,05 εκατ. γεν (15.900 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία), τιμή που το καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό στα ιαπωνικά νοικοκυριά.

Οι παραγγελίες του νέου Prius - το οποίο είναι εφοδιασμένο με σύστημα εξαερισμού που τροφοδοτείται από ηλιακές κυψέλες - πριν φθάσει στις εκθέσεις αυτοκινήτων έχουν ανέλθει σε 80.000 οχήματα.

Η Toyota έχει θέσει στόχο πωλήσεις 10.000 οχημάτων το μήνα στην ιαπωνική αγορά αυτοκινήτου και σκοπεύει να το εισάγει στην αγορά αυτοκινήτου 80 χωρών, αριθμό διπλάσιο από τη ζώνη πωλήσεων των προηγούμενων Prius.

Το Prius 3 έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών της Toyota να απαντήσει στην επίθεση της ανταγωνίστριάς της, Honda, η οποία πρόσφατα εισήγαγε στην αγορά το υβριδικό Insight στην τιμή των 1,89 εκατ. γεν (14.650 ευρώ).

Η πρωτοπόρος στις υβριδικές τεχνολογίες Toyota έχει πωλήσει, μέχρι σήμερα, περισσότερα από 1,25 εκατομμύρια υβριδικά αυτοκίνητα παγκοσμίως από την έναρξη των πωλήσεων του πρώτου Prius, το 1997 ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails