Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

Εφιάλτης στον δρόμο με τα διόδια...


Συγκλονίζουν οι εικόνες από τροχαία που έχουν σημειωθεί στο δρόμο - καρμανιόλα
Χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο πιο αιματοβαμμένος δρόμος της Ευρώπης και όχι άδικα, αφού εκατοντάδες άνθρωποι έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην εθνική Κορίνθου – Πατρών, έναν δρόμο που δεν πληροί καμία ευρωπαϊκή προδιαγραφή ασφάλειας.

Και όμως, σε αυτό το δρόμο οι διερχόμενοι οδηγοί καλούνται να πληρώνουν διόδια (2,50 ευρώ), παρότι η κοινοτική οδηγία είναι ξεκάθαρη, προβλέποντας την κατασκευή διοδίων μόνο σε οδικούς άξονες που έχουν περισσότερες από μία λωρίδα κυκλοφορίας. Ο συγκεκριμένος, ωστόσο, δρόμος έχει μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας και όχι μόνο αυτό: δεν υπάρχει καν προστατευτικό στηθαίο που να χωρίζει τα δύο αντίθετα ρεύματα κυκλοφορίας. Επιπλέον, περίπου 100 χλμ από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο δεν έχουν φωτισμό το βράδυ.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένως το δρόμο "καρμανιόλα", τονίζοντας ότι "είναι απαράδεκτο να επιβάλλονται διόδια σε άθλιους δρόμους". Αλλά και ο νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος, καλεί τους οδηγούς να μην πληρώνουν το κόμιστρο όταν περνούν από τα συγκεκριμένα διόδια.


Τα διόδια της οργής
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της τροχαίας, το πρώτο οκτάμηνο του 2008 οι θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα αυξήθηκαν κατά 8,6%, ενώ οι σοβαροί τραυματισμοί κατά 7,8%.

Το ΤΕΕ θεωρεί πως ο στόχος για μείωση των τροχαίων θανάτων μέχρι το 2010 είναι σχεδόν ανέφικτος, αφού η κακή συντήρηση των δρόμων δεν είναι δυνατό να αλλάξει.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) "Πάνος Μυλωνάς", σε μια προσπάθεια πρόληψης και προσωρινής αντιμετώπισης των συχνών τροχαίων ατυχημάτων στην εθνική Κορίνθου Πατρών, τοποθέτησε πρόσφατα σε σημεία-καρμανιόλα τεράστιες πινακίδες που προειδοποιούν τους οδηγούς για την επικινδυνότητα.

Έχετε προσωπική εμπειρία από το συγκεκριμένο σημείο; Έχετε εντοπίσει και άλλα επικίνδυνα σημεία στις εθνικές οδούς; Πιστεύετε ότι πληρώνουμε ακριβά διόδια στην Ελλάδα;

http://www.atiximata.gr/news.php?newsid=122

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails