Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Οι δρόμοι της Χαλκιδικής…

Ακούμε και διαβάζουμε πολύ συχνά στην τηλεόραση, τις εφημερίδες και τα blogs για αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.

Ο σημαντικότερος λόγος για τα πολλά ατυχήματα στους δρόμους είναι η ίδια η κατάσταση των δρόμων.

Για κάποιους οι ανθρώπινες ζωές αξίζουν λιγότερο από μερικά μέτρα του χωραφιού τους και αντιδρούν στην κατασκευή νέου δρόμου, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται. Αυτή η κλασσική περίπτωση αναλγησίας για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται είναι οι κάτοικοι του Τριαδίου που με χίλια δυο τεχνάσματα έχουν μπλοκάρει τον δρόμο Θέρμης – Γαλάτιστας, αδιαφορώντας για το πόσα θύματα θα θρηνήσουμε ακόμα.

Το ίδιο συμβαίνει και με την εκκλησία που βρίσκεται πάνω στον δρόμο της επιστροφής από Μουδανιά για Θεσσαλονίκη, στην Περαία. Σε αυτή την περίπτωση η εκκλησία που υπάρχει παρεμποδίζει την κυκλοφορία καθώς πιάνει μια ολόκληρη λωρίδα του δρόμου. Μάλλον το παγκάρι γεμίζει καλά εκεί και έχουμε την αδιαφορία όλων που δεν θέλουν να τα χαλάσουν με τον Μητροπολίτη Κασσανδρείας.

Όλο το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής είναι επιεικώς απαράδεκτο. Η Χαλκιδική που είναι ο τουριστικότερος νομός της Ελλάδος, δεν έχει δρόμους σωστούς. Την κατάσταση επιδεινώνει ακόμη περισσότερο η κακή οδήγηση και η χρήση αλκοόλ, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε όλοι να αντιδρούμε και να πιέζουμε για τη λύση αυτού του σοβαρού προβλήματος;

http://soussanis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails