Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα διόδια στη Μαλακάσα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στις 11 το πρωί της Κυριακής φορείς και κάτοικοι της Μαλακάσας, αντιδρώντας στην κατασκευή νέων διοδίων.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν, με το νέο σταθμό ο οποίος προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία από τον Αύγουστο, θα κλείσουν όλες οι είσοδοι στην εθνική Αθηνών Λαμίας, τις οποίες χρησιμοποιούν οι οδηγοί για να αποφεύγουν την πληρωμή διοδίων.

Τα νέα διόδια υπολογίζεται ότι θα επιβαρύνουν περισσότερους από 100.000 οδηγούς που ζουν ή εργάζονται στη βορειοανατολική Αττική και στις κοντινές περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Μέσα στα όρια του νομού Αττικής, εκτός από τους σταθμούς που λειτουργούν στις Αφίδνες, το Σχηματάρι και τα Οινόφυτα, θα προστεθούν σε ένα δίμηνο δύο νέοι σταθμοί, αυτός της Μαλακάσας και του Αυλώνα, ενώ μέχρι τον Αύγουστο του 2010 θα τεθούν σε λειτουργία άλλοι δύο σταθμοί σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την αύξηση του αντίτιμου τον Απρίλιο του 2008, η κίνηση στους σταθμούς που λειτουργούν μέχρι στιγμής έχει μειωθεί κατά σχεδόν 15%, ενώ στις ώρες αιχμής σχηματίζονται ουρές στους τοπικούς δρόμους.

Την κατασκευή των διοδίων έχει αναλάβει η ίδια κοινοπραξία με την Ιονία οδό, με βάση τη σύμβαση που προώθησε ο κ. Σουφλιάς στα τέλη του 2007.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails