Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Διαφημιστικές πινακίδες στο Δήμο Φιλοθέης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Γεώργιος Θεοδωρόπουλος

Άργους 35

104 44 ΑΘΗΝΑ

te17890@yahoo.gr

Παρακαλω για τις δικες σας ενεργεις για την επιβολη μονο ενος προστιμου σε παρανομες διαφημιστικες πινακιδες στο Δημο Φιλοθεης συμφωνα με το 13751.08.02/10-4-2009 εγγραφο του Συνηγορου του Πολιτη που επισυναπτεται τηλ 7289 612 φαξ 729 21 29

Άρθρο 37 ΚΠΔ. - Υποχρέωση για την ανακοίνωση αξιόποινης πράξης.

1. Οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα οτιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως.

2. Οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και εκείνοι στους οποίους ανατέθηκε προσωρινά δημόσια υπηρεσία, έχουν την ίδια υποχρέωση για τις αξιόποινες πράξεις της παρ.1, αν πληροφορήθηκαν γι' αυτές κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

3. Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις.

Άρθρο 239 ΠΚ Κατάχρηση εξουσίας

Υπάλληλος στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση αξιόποινων πράξεων:

β) αν εν γνώσει του εξέθεσε σε δίωξη η τιμωρία κάποιον αθώο ή παρέλειψε να διώξει κάποιον υπαίτιο ή προκάλεσε την απαλλαγή τους από την τιμωρία τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

Δικονομικά το έγκλημα του αρ 239 ΠΚ διώκεται αυτεπάγγελτα

Άρθρο 259 ΠΚ Παράβαση καθήκοντος

Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλο παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος η κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.

Δικονομικά το έγκλημα του αρ 259 ΠΚ διώκεται αυτεπάγγελτα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails