Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Προειδοποιητικές πινακίδες για πέρασμα αρκούδας απο την Εγνατία Οδό τοποθέτησε ο "Αρκτούρος"

«Προσοχή! Πέρασμα αρκούδας», προειδοποιούν τους οδηγούς πινακίδες στην Εγνατία Οδό στη δυτική Μακεδονία, που τοποθετήθηκαν με πρωτοβουλία και συγχρηματοδότηση του «Αρκτούρου» και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ήδη, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μελών του «Αρκτούρου», οι οδηγοί ελαττώνουν την ταχύτητα στη θέα των πινακίδων και είναι πιο προσεκτικοί. Έως το τέλος του μήνα θα έχουν τοποθετηθεί συνολικά 40 πινακίδες σε διάφορα σημεία των νομών Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών για την ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες. ..

Η τοποθέτηση των πινακίδων κρίθηκε επιτακτική έπειτα από έξι τροχαία με θύματα αρκούδες και τέσσερα ακόμη περιστατικά που κατήγγειλαν οδηγοί αλλά δεν προκάλεσε τραυματισμό ζώου.

Κατόπιν επικοινωνίας του Δασαρχείου Κόνιτσας για την καταγγελία τροχαίου με αρκούδα τα ξημερώματα της 6ης Αυγούστου, η οποία επέζησε αλλά προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο όχημα, αναδεικνύεται- σύμφωνα με την οργάνωση- η αναγκαιότητα για επέκταση της δράσης και με προτεραιότητα στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails