Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον η πεζογέφυρα στην γέφυρα του Πλατανιά στον Κερίτη ποταμό.

Μια γέφυρα που ουσιαστικά αποτελεί προέκταση των πεζοδρομίων στην Νότια πλευρά της παλαιάς εθνικής οδού και διορθώνει μια απαράδεκτη κατάσταση την οποία βίωναν πρωτίστως οι επισκέπτες της περιοχής. Δηλαδή το ότι για να διασχίσουν πεζή την γέφυρα έπρεπε να περπατήσουν στον δρόμο με τα αυτοκίνητα να σφυρίζουν δίπλα τους.
Για την ιστορία να αναφέρω πως αν και την αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου το έχει η περιφέρεια, η κατασκευή της πεζογέφυρας έγινε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων σε συνεργασία με τον δήμο Πλατανιά στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της παλαιάς εθνικής οδού και κόστισε 180 χιλιάδες ευρώ...

Εμείς να ευχηθούμε να είναι καλοπερπάτητη, όχι μόνο από τους ξένους επισκέπτες αλλά και από τους Χανιώτες που καλό είναι να θυμηθούν πως εκτός των τεσσάρων (ή των δύο) τροχών, διαθέτουν και…πόδια.Όμως για τα θέματα των δρόμων και ειδικά εκείνων που χαρακτηρίζονται ως δευτερεύον ή τριτεύον οδικό δίκτυο θα επανέλθω γιατί η κατάσταση και το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί μας κάνει να φαινόμαστε στα μάτια των επισκεπτών, όχι σαν «ανατολίτες» αλλά το λιγότερο ως «τριτοκοσμικοί».
http://sfinesnaps.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails