Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων στην συνοικία της Χαραυγής στο Κερατσίνι

Ο πολίτης προειδοποιεί!!! Ο Δήμος Κερατσινίου αδιαφορεί.

To: keratsini@keratsini.gr
Cc: nomarhis@nomarhiapeiraia.gr; press@ypernomarhia.gr
Subject: Παρανομη σταθμευση αυτοκινητων στην συνοικια της Χαραυγης.

Αξιοτιμοι Κυριοι

Θα ηθελα να πιστευω οτι αυτο το μηνυμα θα φτασει στα χερια σας, και το λεω αυτο γιατι ειναι αρκετες φορες που το εχω στειλει και δυστηχως δεν ανταποκρινετε κανενας.

Ο λογος που επιμενω στο θεμα αυτο ειναι οτι δεν μπορω να βλεπω παιδια, γυναικες, ηλικιωμενους και ανθρωπους με ειδικες αναγκες να χρησιμοποιουν το οδοστρωμα για να κινηθουν για τις καθημερινες τους αναγκες.

Το προβλημα της παρανομης σταθμευσης ειναι πολυ εντονο στην Χαραυγη και ιδιαιτερα επι της οδου Ανδ. Μιαουλη, οπου ο δρομος αυτος φιλοξενη και ενα νηπιαγωγειο και ενα σχολειο με ειδικες αναγκες.

Δεν νομιζω να σπαταλισετε ασκοπα τον χρονο σας με το να ερθετε μια βολτα απο την περιοχη αυτη να δειτε και μονοι σας την ασυδοσια που υπαρχη.

Οπως ξερετε και συμφωνα με μελετες η σταθμευση των οχηματων επι των πεζοδρομιων και τις γωνιες οικοδομικων τετραγωνων αναγκαζει τους πεζους να χρησιμοποιουν το οδοστρωμα, αυξανοντας την πιθανοτητα προκλησης ατυχηματος και θετοντας επισης σε κυνδινο την σωματικη τους ακαιρεοτητα. Επισης παρακωλυεται η προσβαση των ΑΜΕΑ οταν τα οχηματα σταθμευουν μπροστα στις διαμορφωμενες ραμπες. Παραδειγμα αυτου το Ειδικο Δημοτικο Σχολειο επι της Ανδ. Μιαουλη στην Χαραυγη οπου το πουλμαν που μεταφερει τα παιδια αυτα σταματει στην μεση του δρομου και τα παιδια εχουν να περασουν τα εμποδεια των σταθμευμενων οχηματων για να μπουν στο σχολειο τους.

Ενα αλλο φαινομενο της οδου αυτης ειναι ειναι η κατασκευη σκαλοπατιων επι των πεζοδρομιων για την ευκολη προσβαση στα σπιτια τους, το οποιο συμφωνα με τον 1577/85 Γενικο Οικοδομικο Κανονισμο ειναι παρανομο, \".....Εξω απο την ρυμοτομικη γραμμη απαγορευονται να κατασκευαζονται σκαλοπατια για την εξυπηρετηση κτηριων....\" και επισης συμφωνα με την ΥΑ 3046/304/30-1/3-2-1989(ΦΕΚ 59Δ\') \".....σε καμοια περιπτωση δεν επιτρεπετε στα πεζοδρομια η κατασκευη σκαλοπατιων ..... αλλα επιβαλλετε τα σκαλοπατια αυτα να αρχιζουν ενα (1) μετρο μεσα απο την ρυμοτομικη γραμμη.....\".

Το ξερω οτι τις γνωριζετε τις αποφασεις αυτες και τους νομους αλλα δυστηχως στην περιοχη της Χαραυγης επικρατη παρανομια σε παρα πολλα θεματα που εχουν σχεσει με την ασφαλη διελευση των πεζων.

Σας θετω το ερωτημα, τι μετρα θα λαβετε για το θεμα αυτο?

Θα μπορεση τελικα η Δημοτικη Αρχη να ασχοληθει και λιγο με την περιοχη της Χαραυγης?

Στο κατω κατω δεν ζηταμε και κατι παραλογο, ζηταμε ασφαλεια κατα την προσελευση των παιδιων μας στα σχολεια τους. Δεν χρειαζετε να θρηνησουμε καποιο θυμα και μετα να αρχιζουμε να ψαχνουμε τα αιτια, οπως προσφατα συνεβει σε γνωστο μου και συνανθρωπο μας.

Με εκτιμηση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails