Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009

Τα πρατήρια καυσίμων πρέπει να έχουν εξοπλισμό που να συγκρατεί τα αέρια που διαφεύγουν κατά τον ανεφοδιασμό

Τα πρατήρια καυσίμων στην Ευρώπη είναι εφεξής υποχρεωμένα να εγκαταστήσουν εξοπλισμό που θα επιτρέπει να συγκρατούνται τα επιβλαβή αέρια που διαφεύγουν στον αέρα κατά τον ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων με καύσιμα, βάσει απόφασης που υιοθετήθηκε σήμερα από τους υπουργούς Βιομηχανίας και Ανταγωνισμού της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Μέχρι σήμερα, τα πρατήρια καυσίμων υποχρεούνταν να έχουν εξοπλισμό που να συγκρατεί τα αέρια που διαφεύγουν κατά τον ανεφοδιασμό με βενζίνη των δεξαμενών αποθήκευσης καυσίμων.
Βάσει της νέας οδηγίας, τα πρατήρια θα πρέπει τώρα να διαθέτουν εξοπλισμό που θα επιτρέπει να συγκρατείται επίσης τουλάχιστον το 85% των αερίων που διαφεύγουν κατά τον ανεφοδιασμό των οχημάτων...

"Οι ατμοί της βενζίνης περιέχουν καρκινογόνο βενζένιο, όπως και υδρογονάνθρακες, που μπορούν να σχηματίσουν τροποσφαιρικό όζον, το οποίο είναι μια βλαβερή ρυπογόνα ουσία για την ανθρώπινη υγεία και τα οικοσυστήματα", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΕ.

Ο νέος κανονισμός ισχύει για όλα τα πρατήρια καυσίμων, με εξαίρεση μόνον τα πιο μικρά. Τα μεγαλύτερα πρατήρια καυσίμων με δυνατότητες που ξεπερνούν τα 3.000 κυβικά μέτρα ετησίως, είναι υποχρεωμένα να εγκαταστήσουν τη νέα τεχνολογία ως το 2018.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails