Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Εκτός Τρικάλων τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Παρελθόν θα αποτελεί από την ερχόμενη Τρίτη η διέλευση των λεωφορείων του υπεραστικού ΚΤΕΛ από το κέντρο της πόλης, εκτός του δρομολογίου προς Καλαμπάκα. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην εισέρχονται τα λεωφορεία των υπεραστικών ΚΤΕΛ Τρικάλων και Καρδίτσας από κεντρικά σημεία της πόλης και για την απόφαση αυτή έχουν ήδη ενημερωθεί οι διοικήσεις των δύο μεταφορικών φορέων.Μετά την μεταφορά του υπεραστικού ΚΤΕΛ στο νέο σύγχρονο σταθμό στον περιφερειακό δακτύλιο του Ριζαριού, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, Μιχ. Ταμήλος, δεν υπάρχει κανένας λόγος διέλευσης των λεωφορείων από την πόλη, πλην του δρομολογίου προς Καλαμπάκα. «Μετά από ένα μεταβατικό στάδιο λειτουργίας του σταθμού στο Ριζαριό, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα απαγορευτεί στα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ να περνούν μέσα από την πόλη, πλην του δρομολογίου προς Καλαμπάκα, το οποίο διέρχεται παραποταμίως», ανέφερε ο κ. Ταμήλος.Στόχος, όπως εξήγησε ο δήμαρχος, είναι η αποσυμφόρηση του κέντρου και η βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, αφού σε καθημερινή βάση διέρχονται από κεντρικούς δρόμους 30 λεωφορεία...

Πιθανότατα να δοθεί μια μικρή παράταση, την οποία ζήτησε ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η οποία θα ισχύσει το αργότερο μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, ο δήμος είναι αποφασισμένος, σε συνεργασία και με την Τροχαία, να επιβληθούν οι αυστηρές κυρώσεις που προβλέπονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σε ότι αφορά το επιβατικό κοινό, όπως τόνισε ο κ. Ταμήλος, ο δήμος μέσω του προγράμματος «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» που υλοποιεί με το αστικό ΚΤΕΛ, διαθέτει μίνι μπας κάθε μισή ώρα τις ώρες λειτουργίας του υπεραστικού σταθμού, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, για τη μεταφορά του κοινού από και προς αυτόν.
trikaland.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails