Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Επίκεντρο οι παραβάσεις μέθης στην έκθεση της Τροχαίας Ρεθύμνου

"Μαμά, εγώ δεν είχα πιεί"...Ένα σύνθημα χαρακτηριστικό της φετινής προσπάθειας του τμήματος τροχαίας Ρεθύμνου να ευαισθητοποιήσει κυρίως τους νέους και τους μαθητές – τους εν δυνάμει οδηγούς δηλαδή – για το μεγάλο πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων.

Πιο επίκαιρη από ποτέ, λόγω των απανωτών τροχαίων δυστυχημάτων το τελευταίο διάστημα, η έκθεση που διοργανώνει από την προσεχή Δευτέρα και για πέντε ημέρες η Τροχαία Ρεθύμνου έχει ως στόχο να ενημερώσει για τις συνέπειες της οδηγικής συμπεριφοράς, που όταν βγαίνει εκτός ελέγχου, μπορεί να αποβεί καταστροφική για τη ζωή των ίδιων των οδηγών, αλλά και των υπόλοιπων χρηστών της ασφάλτου.

Οι εικόνες μπορεί να "σοκάρουν", αποτελούν όμως μία πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα, την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, αλλά ούτε και να αγνοήσει.

"Θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας στη μέθη, γιατί τα περισσότερα τροχαία φέτος έχουν προκληθεί λόγω αυτού", σημειώνει ο διοικητής της Τροχαίας Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Τσαχάκης, ο οποίος προσθέτει πως οι συγκεκριμένες παραβάσεις παρουσιάζουν μία αύξηση.

Πάντως, χαρακτηριστικό είναι ότι τα νέα παιδιά φαίνεται να είναι πιο προσεκτικά σε αυτό το θέμα και μάλιστα ο κ. Τσαχάκης παρατήρησε πως σε μικρότερες ηλικίες παρατηρείται ότι δεν οδηγούν σε μεγάλο βαθμό όταν πίνουν. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο στις ηλικίες μεταξύ 35-50, όταν "οι οδηγοί νιώθουν ότι έχουν περισσότερες δυνάμεις και ότι μπορούν κάτω από όλες τις συνθήκες να βγουν στο δρόμο", όπως τόνισε ο ίδιος.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από ατυχήματα στο νομό Ρεθύμνου, αλλά και οπτικοακουστικό υλικό. Θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Νέων Ρεθύμνου, όπως και πέρυσι, και εκτιμάται πως θα την επισκεφθούν εκατοντάδες μαθητές των σχολείων. Θα είναι ανοιχτή από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου από τις 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και 4-8 το απόγευμα.
goodnet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails