Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Τραγικά δυστυχήματα στη διάβαση του τρένου στην Αυλώνα

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα τα τραγικά δυστυχήματα στη διάβαση του τρένου στην Αυλώνα επισημαίνει με ερώτησή του ο βουλευτής περιφέρειας Αττικής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου. Στην Ερώτησή του, πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής σημειώνει:


Την Τετάρτη 14.10.2009 τρένο ταχείας κυκλοφορίας τραυμάτισε θανάσιμα μια 24χρονη κοπέλα, η οποία προσπάθησε να διασχίσει τις γραμμές του τρένου. Το τραγικό αυτό περιστατικό δεν είναι το μοναδικό καθώς τα τελευταία χρόνια τα δυστυχήματα είναι συχνά με άλλους 4 νεκρούς. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια ώστε να προφυλάσσονται οι κάτοικοι και κυρίως τα παιδιά που διασχίζουν τις γραμμές του τρένου καθημερινά. Μαζικές είναι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της νεολαίας και της τοπικής κοινωνίας καθώς βλέπουν την τραγωδία να επαναλαμβάνεται χωρίς η πολιτεία να λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας.

Πριν από τρία χρόνια είχε πάει στην περιοχή κλιμάκιο του ΟΣΕ προκείμενου να κάνει περίφραξη γύρω από τις γραμμές, περίφραξη όμως που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Η υπόγεια διάβαση που έχει δημιουργηθεί είναι επίσης επικίνδυνη καθώς οδηγεί σε κεντρικό δρόμο που δεν φωτίζεται, δεν διαθέτει την απαραίτητη προειδοποιητική σήμανση, ούτε υπάρχει πεζοδρόμιο στο οποίο θα μπορούσαν να κινηθούν με ασφάλεια οι πεζοί. Πέραν αυτού έχει μετατραπεί σε αποχωρητήριο και δεν φωτίζεται ώστε να είναι δυνατή η χρήση της κατά τις βραδινές ώρες. Η εναέρια διάβαση βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μέτρων και είναι έτοιμη να καταρρεύσει, κρατά τα νερά όταν βρέχει και είναι σε υπερβολικά μεγάλο ύψος για να την χρησιμοποιούν οι ηλικιωμένοι.

Κατόπιν όλων αυτών και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας γύρω από τόσο σοβαρά θέματα αλλά και το πραγματικό σας ενδιαφέρον για την άμεση κάλυψη όλων των λαθών και παραλείψεων της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ στους τομείς της ευθύνης σας,

Ερωτάστε:

1. Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκείμενου να διασφαλίζεται η ασφαλής διέλευση των κατοίκων και των μαθητών από τις γραμμές του τρένου στην Αυλώνα;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails