Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Αδιαφορία των Αρχών για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Κανένα ενδιαφέρον δεν υπάρχει από τις Αρχές για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, κάτι που αποδείχθηκε και στη συνάντηση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής, στην αίθουσα της “Λέσχης ο Ζάκυνθος”, όπου το παρών έδωσαν μόνο ορισμένοι γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους, η νομικός, Νίκη Τεμπονέρα, καθώς και ο κοινωνιολόγος, Βασίλης Μούτσιος. Κανείς, όμως, δεν εμφανίστηκε από τις Αρχές, γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση.
Η συνάντηση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων “Άγιος Διονύσιος”, στον οποίο πρόεδρος είναι ο κ. Αντώνης Νέγκας. Ο ίδιος τόνισε ότι όλοι οι Ζακυνθινοί θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν. Αυτό θα γίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο αν σηκωθούν από τις καρέκλες τους και διεκδικήσουν παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού μας, το οποίο παρουσιάζει οικτρή εικόνα.
“Υπάρχει αδιαφορία, έλλειψη κυκλοφοριακής αγωγής και έλλειψη παιδείας, με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές στην άσφαλτο. Στόχος μας είναι να μη θυσιαστούν άλλοι άνθρωποι στον βωμό της ασφάλτου, όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Γνωρίζουμε όλοι πως οι αιρετοί δεν ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι στο χέρι μας, όμως, να τους αναγκάσουμε να αλλάξουν στάση” υπογράμμισε ο κ. Νέγκας.
Η δικηγόρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου, Νίκη Τεμπονέρα, αναφέρθηκε στα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, σημειώνοντας ότι όλοι πρέπει να σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).
Με πρότασή της κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι ο αριθμός που δηλώνει η Πολιτεία για τους νεκρούς από τα τροχαία είναι ψευδής, μιας και καταγράφονται μόνο όσοι πεθαίνουν ακαριαία, και όχι όσοι χάνουν τη ζωή τους εκ των υστέρων.
“Το Ελληνικό Δημόσιο είναι σε κατάσταση παράλυσης. Όσοι παραβαίνουν τον ΚΟΚ, δεν σέβονται τον συνάνθρωπό τους, αλλά και τη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει η Πολιτεία να θεσπίσει αυστηρούς ελέγχους σε σχέση με τα διπλώματα, ενώ είναι απαραίτητο να αυξηθούν και τα μαθήματα οδήγησης. Η Τροχαία θα πρέπει να προσκομίζει στη Δικαιοσύνη έγχρωμες φωτογραφίες από τα ατυχήματα, και όχι ασπρόμαυρες, ενώ επιβάλλεται να μην κάνει κρίσεις για το ποιός οδηγός φταίει” τόνισε η κ. Τεμπονέρα.
Τέλος, ο κ. Μούτσιος άσκησε κριτική στις Αρχές του νησιού για την απουσία τους από τη συνάντηση και πρόσθεσε τα παρακάτω:
“Θέλω να πιστεύω πως όσοι δεν είναι εδώ, βρίσκονται στο δρόμο και εργάζονται για να μη λάβουν χώρα τροχαία ατυχήματα. Θεωρώ, όμως, ότι δεν είναι εδώ, επειδή δεν μπορούν να σας κοιτάξουν στα μάτια. Για τα τροχαία ατυχήματα ευθύνεται το ανάλγητο κράτος”.
imerazante.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails