Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Μεγάλη πτώση σημείωσε η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου το μήνα Σεπτέμβριο

Μεγάλη πτώση σημείωσε η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου το μήνα Σεπτέμβριο με τους παράγοντες της αγοράς να σημειώνουν ότι η καθυστερημένη έναρξη του μέτρου της απόσυρσης τον προηγούμενο μήνα αποτέλεσε τον ανασταλτικό παράγοντα στην εξέλιξη των πωλήσεων στη χώρα μας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι ταξινομήσεις των νέων επιβατικών αυτοκινήτων να σημειώσουν πτώση 36,5% και να διαμορφωθούν στις 1.956 πωλήσεις, έναντι των 18.825 το Σεπτεμβρίου του 2008. Η πτωτική τάση στις πωλήσεις αυτοκινήτων που καταγράφεται καθ'όλη τη διάρκεια του έτους αποτυπώνεται στο εννεάμηνο, όπου συνολικά η μείωση στο εννεάμηνο ανέρχεται στο 19,8% .

Στον πίνακα των πωλήσεων την πρώτη θέση στο εννεάμηνο διατηρεί η Τoyota, με 17.105 μονάδες και μερίδιο αγοράς 9,4%, τη δεύτερη θέση κατέχει η VW με 14.877 ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Opel με 14.695. Πρωταθλήτρια του μήνα Σεπτεμβρίου αναδείχθηκε η Οpel με 1.380 πωλήσεις.

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης κερδισμένες στην κούρσα των πωλήσεων βγαίνουν μέχρι τώρα οι, Alfa Romeo που σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο των πωλήσεων κατά 104%, η Audi με 30%, η Renault με 48,6%, η Lancia με 11,6% αλλά και η Ferrari με 92,3%. Μάλιστα η τελευταία εκτόξευσε τις πωλήσεις της φτάνοντας τις 25 πωλήσεις από τις 13 που ήσαν πέρυσι.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη των πωλήσεων στο επόμενο διάστημα καθώς το μέτρο της απόσυρσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τυγχάνει μεγάλης ανταπόκρισης από ελληνικό καταναλωτικό κοινό.
ΑΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails