Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Αυξήσεις από την Κυριακή στα ταξί

Νέες αυξήσεις θα ισχύσουν από την Κυριακή στα τιμολόγια των ταξί. Τα κόμιστρα αυξάνονται για δεύτερη φορά φέτος, κατά 25%, έπειτα από τις αυξήσεις του Μαΐου, που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Πάντως ιδιοκτήτες, οδηγοί και επιβάτες αντιδρούν στις ανατιμήσεις, τονίζοντας ότι περιορίζουν τη ζήτηση. Η αύξηση στα κόμιστρα που αφορά στη χρέωση ανά χιλιόμετρο είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η τιμή της μονής ταρίφας αυξάνεται κατά 12 λεπτά και διαμορφώνεται στα 60 λεπτά ανά χιλιόμετρο (από 0,48 ευρώ που είναι σήμερα) με την αύξηση να είναι της τάξεως του 66,6%.

Η τιμή που θα ισχύει ανά χιλιόμετρο στη διπλή ταρίφα είναι 1 ευρώ και 5 λεπτά (από 0,84 ευρώ σήμερα), με την αύξηση να διαμορφώνεται στο 54,4%. Επίσης αυξάνεται και το τηλεφωνικό ραντεβού με χρέωση που θα κυμαίνεται από 3 έως 5 ευρώ. Η τότε υπουργική απόφαση προβλέπει και τρίτη αύξηση στα κόμιστρα τον ερχόμενο Μάιο. Σε κάθε περίπτωση πάντως η ηγεσία του υπουργείου διαμηνύει ότι θα επανεξεταστεί το ζήτημα νέων ανατιμήσεων στα κόμιστρα των ταξί και φυσικά θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης των μεταξύ των ενδιαφερόμενων...

Το ΕΛΚΕΚΑ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η προηγούμενη αύξηση στα κόμιστρα των ταξί είχε δοθεί μόλις τον περασμένο Μάιο, όταν η μονή ταρίφα είχε διαμορφωθεί στα 0,48 ευρώ από 0,36 ευρώ ανά χιλιόμετρο και η διπλή στα 0,84 από 0,68 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Επίσης προβλεπόταν αύξηση στην υπηρεσία του τηλεφωνικού ραντεβού με χρέωση από 3 έως 5 ευρώ. Εάν το Μάιο του 2010 εφαρμοστεί και η τρίτη δόση των αυξήσεων, η μονή ταρίφα θα εκτοξευτεί στα 0,72 ευρώ (αύξηση 100%) και η διπλή σε 1,20 ευρώ (αύξηση 76,5%).

Το ΕΛΚΕΚΑ καλεί την κυβέρνηση "να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της απαράδεχτης αυτής απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης σε μια χρονική περίοδο που οι Έλληνες καταναλωτές βρίσκονται σε απόγνωση λόγω οικονομικής ασφυξίας. Επίσης καλεί τούς Έλληνες καταναλωτές να μποϋκοτάρουν τα ταξί και να τα χρησιμοποιούν μόνο σε περίπτωση ανάγκης".
express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails