Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Πράσινη" οδήγηση στο νομό Μαγνησίας

Το πρόγραμμα, "Eco Drive Magnesia - Οικολογική/ 'Πράσινη' Οδήγηση", έχει θέσει σε λειτουργία η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, για την προώθηση της οικολογικής οδήγησης.

To Eco Driving, όπως έχει χαρακτηριστεί διεθνώς η οικολογική ή "πράσινη" οδήγηση, είναι ένας έξυπνος τρόπος οδήγησης, που βελτιώνει την οδική ασφάλεια, την ποιότητα του τοπικού περιβάλλοντος και συμβάλλει στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και στη μείωση των εκπομπών ρύπων και CO2, που προκαλούν το "φαινόμενο του θερμοκηπίου".

Οι άξονες στους οποίους έχει εστιάσει το πρόγραμμα, σύμφωνα με το Νομάρχη Μαγνησίας, Απόστολο Παπατόλια, αφορούν- μεταξύ άλλων- στη διάδοση των πληροφοριών σχετικά με την οικολογική οδήγηση (π.χ. ενημερωτικά άρθρα, εξασφάλιση και κοινοποίηση σχετικών δεδομένων, αξιοποίηση προσώπων που διακρίνονται στο χώρο του αυτοκινήτου σε σχετικές εκπαιδευτικές δράσεις κ.ά).

Όπως, μάλιστα, υπενθυμίζει ο κ.Παπατόλιας, έρευνα του ΑΠΘ για λογαριασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας έδειξε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα, ο Βόλος, προέρχεται από την κυκλοφορία των οχημάτων (κυρίως των πετρελαιοκίνητων οχημάτων, αλλά και των βενζινοκίνητων), αλλά και την επαναιώρηση της σκόνης των δρόμων.

Ο ίδιος επισημαίνει ακόμη πως σύμφωνα με έρευνα της Public Issue, το Μάιο του 2008, το 38% των πολιτών του Βόλου χρησιμοποιούν το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους, το 12% τη μοτοσικλέτα -μηχανάκι τους και το 3% ταξί, ενώ μόνο το 10% χρησιμοποιεί το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails