Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Καθυστερήσεις και επικίνδυνες κακοτεχνίες στον εκσυγχρονισμό της παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θήβας

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,με θέμα καθυστερήσεις και επικίνδυνες κακοτεχνίες στον εκσυγχρονισμό της παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θήβας επισημαίνει με ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λεβέντης Αθανάσιος.Στην Ερώτησή του, πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής σημειώνει:

Η παλαιά Εθνική οδός Ελευσίνας - Θήβας αποτελεί το μοναδικό απευθείας συνδετήριο άξονα μεταξύ των δυο μεγάλων εθνικών οδών Αθήνας-Πάτρας και Αθήνας Θεσσαλονίκης. Η χάραξή της δέχεται καθημερινώς ένα μεγάλο φορτίο βαρείας και άλλης κυκλοφορίας, ενώ τα τροχαία ατυχήματα είναι καθημερινό φαινόμενο και πάμπολλα τα θύματα.

Σε ένα μικρό τμήμα της έχουν επέλθει στο παρελθόν σχετικές βελτιώσεις. Μετά από πολλούς αγώνες των κατοίκων και φορέων της περιοχής, και άπειρες υποσχέσεις των εκάστοτε κυβερνώντων, ξεκίνησε σε ένα άλλο τμήμα της το έργο «τροποποίηση-βελτίωση τμημάτων της οδού από Μάνδρα έως Ερυθρές» και συνεχίστηκε με μεγάλες καθυστερήσεις και επικίνδυνες κακοτεχνίες μέχρι τον Απρίλιο του 2009 οπότε ο εγκατεστημένος εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος. Η δε βελτίωση των ήδη παραδοθέντων τμημάτων έγινε με μεγάλη προχειρότητα, καθιστώντας τα εν λόγω τμήματα της οδού πιο επικίνδυνο από πριν. Το έργο έκτοτε παραμένει στάσιμο με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των οδηγών και παρόδιων κατοίκων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Για ποιους λόγους ο εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος και πότε θα εγκατασταθεί ο νέος, για να αποκαταστήσει τις κακοτεχνίες και να ολοκληρώσει το έργο εκσυγχρονισμός της Παλαιάς Εθνικής οδού Ελευσίνας - Θήβας;

• Ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, τι κονδύλια έχουν απορροφηθεί έως σήμερα και πόσα προβλέπονται για την ολοκλήρωσή του;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails