Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Προανήγγειλε νέα λουκέτα σε ασφαλιστικές ο πρόεδρος της ΕπΕΙΑ

Αλλά δεν λένε ποιες εταιρίες είναι …για να δημιουργήσουν νέα θύματα τύπου «Ασπίς»

Το θέμα της επικείμενης ανάκλησης των αδειών λειτουργίας ασφαλιστικών εταιριών επανέφερε ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Πέτσας, μιλώντας χθες σε ασφαλιστικό συνέδριο.

Σύμφωνα με αυτά που ανέφερε ο κ. Γιώργος Πέτσας υπάρχουν εταιρίες οι οποίες δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν αλλά ωστόσο είπε στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εταιρίες είναι βιώσιμες. Υπάρχουν ανέφερε και περιπτώσεις εταιρειών που συνεχίζουν να δημιουργούν νέους παράγοντες δυσπιστίας στην αγορά.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Εποπτικής Αρχής υπογράμμισε πως οι εταιρίες πρέπει να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της ασφαλιστικής βιομηχανίας και στη συνέχεια να αναζητήσουν τρόπους αύξησης της ασφαλιστικής συνείδησης του καταναλωτή.

Ειδικά για τους έλεγχους που γίνονται στις εταιρίες επισήμανε πως κάποιες εταιρίες επιμένουν να εκμεταλλευθούν την πελατεία των εταιριών που έκλεισαν εμμένοντας όμως σε καταστροφικές πρακτικές με αποτέλεσμα να χτίζουν στην άμμο...

Επίσης έκανε και αναφορές στους μεγάλους παίκτες της αγορά αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές, ότι κινούνται επιθετικά στον «πόλεμο» της αγορά για την εξασφάλιση νέων μεριδίων που δημιουργούν οι ανακλήσεις αδειών.

Ωστόσο ενώ συνεχίζεται γενικά το όργιο των φημών και των πληροφοριών για αφερέγγυες εταιρίες και μάλιστα από την αρχή που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο αλλά και την προστασία των καταναλωτών, όμως κανείς δεν λέει ποιες είναι οι εταιρίες που βρίσκονται στο κόκκινο.

Έτσι εκτιμούν παράγοντες της αγοράς θα έχουμε νέες περιπτώσεις ασφαλιστικών τύπου «Ασπίς» που ξαφνικά οι ασφαλισμένοι τους θα βρεθούν στα κρύα του λουτρού. Παρόλα αυτά η πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουν ακόμα διευκρινίσει τι θα γίνει με τους ασφαλισμένους στους κλάδους ζωής και υγείας της Ασπίς Πρόνοια αλλά και για άλλους ασφαλισμένους που επίσης ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα προβλήματα από λουκέτο και σε άλλη εταιρία ζωής.
asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails