Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Κα ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ” Οι διαφημιστικές πινακίδες θα κατέβουν.Δεν υπάρχουν σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή πόλη”

Η Κα Τίνα Μπιρμπίλη στην πρώτη της ομιλία στη Βουλή(18-10-2009) επέμεινε στις προεκλογικές δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ για πράσινη ανάπτυξη, καλώντας τους πολίτες σε συμμαχία που υπερβαίνει τις κομματικές γραμμές.

Οι τέσσερις προτεραιότητες που έθεσε αφορούν:

1. Την κλιματική αλλαγή

2. Τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξοικονόμηση, ώστε η χώρα να ανταποκριθεί στο στόχο του 20% παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργιας (ΑΠΕ).

-Προανήγγειλε ότι μέσα στο Νοέμβριο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο με άξονες:
-την ριζική αναδιοργάνωση του ρυθμιστικού πλαισίου αδειοδότησης των έργων ΑΠΕ,
-την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής σε περιοχές υψηλού δυναμικού,
-τη βελτίωση του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τις ΑΠΕ,
-την εφαρμογή ολοκληρωμένου πλέγματος αναπτυξιακών κινήτρων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών, την προώθηση εφαρμογών μεγάλης κλίμακας και την ενίσχυση της έρευνας.

3. Δάση και προστατευόμενες περιοχές με την κατάρτιση των δασικών χαρτών από το Κτηματολόγιο.
Μάλιστα θα κατατεθεί νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα για τα καμένα της Αττικής, ως προστασία από τις καταπατήσεις.

4. Αστική αναγέννηση και αυθαίρετη δόμηση:

Στην Αθήνα θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της ενοποίησης Εθνικός Κήπος - Ζάππειο - Βασ. Όλγας - Ολυμπείο. Ειδικά για τις φονικές διαφημιστικές πινακίδες είπε:

“Οι διαφημιστικές πινακίδες θα κατέβουν, όπως έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν υπάρχουν σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Θα αξιολογηθούν εκ νέου οι προτάσεις για το παραλιακό μέτωπο και θα δημιουργηθούν δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και διαδρομές ποδηλάτων και πεζών.
Θα αναθεωρηθεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, στην κατεύθυνση του περιορισμού των νέων τμημάτων της πόλης και των νέων αυτοκινητόδρομων”.

Σημείωση της www.diadromi.com:

-Είναι απορίας άξιο που τα μεγάλα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, τα οποία τα ελέγχει μέχρι τώρα ένα άτυπο μπλόκ συμφερόντων (διαφημιστών, εργολάβων εκδοτών κ.λ.π) εξαπέλυσαν ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Τίνας Μπιρμπίλη, περί άσχετων πραγμάτων,και επιμελέστατα απέφυγαν να αναφερθούν στο σημείο του λόγου της στη Βουλή (18-10-2009), που αφορά το ξήλωμα των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, ένεκα των οποίων έχουν χάσει την ζωή τους αμέρητοι, κυρίως νέοι συνάνθρωποί μας.
Το σύστημα των αισχροκερδών συμφερόντων δεν το ενδιαφέρει να τεθεί τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου, αλλά η είσπραξη μαύρου χρήματος, που ρέει από την φονική υπαίθρια διαφήμιση. Και μέχρι τώρα αυτοί οι γνωστοί κύριοι παραβιάζουν Σύνταγμα, νόμους, δικαστικές αποφάσεις, και υβρίζουν τους θεσμούς.

΄Οσοι έχουμε χάσει τα παιδιά μας, άλλους συγγενείς και φίλους μας στο οδόστρωμα και εξαιτίας των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης,βρισκόμαστε στο πλευρό της Τίνας Μπιρμπίλη, και της κυβέρνησης, κόντρα στα αισχροκερδή συμφέροντα που μας σκοτώνουν.

Δεν υπάρχει άλλη λύση για να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου, παρά η άμεση λήψη μέτρων από την κυβέρνηση, από την δημόσια διοίκηση, με την συμμετοχή όλων των κατοίκων της χώρας, προκειμένου να δημουργηθεί άριστο φυσικό και οδικό περιβάλλον: σύγχρονης ευνομούμενης, δημοκρατικής ,ευρωπαϊκής και πολιτισμένης Ελλάδας.
Για να τεθεί τέρμα στον ακήρυχτο εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στο οδικό δίκτυο της χώρας.
-Ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε οτι είναι έτοιμος μαζί με την κυβέρνησή του να συγκρουστεί με τα γνωστά άνομα συμφέροντα. Δεν είναι δυνατό να κάνει ούτε βήμα προς τα πίσω.
΄Ηρθε η ώρα.Γιατί:
Κάθε καθυστέρηση ισοδυναμεί με εκατόμβες θυμάτων στο φυσικό και οδικό περιβάλλον της Ελλάδας.
diadromi.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails