Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Προσφυγή στο Ευρωκοινοβούλιο από Βουλευτές του ΛΑΟΣ για την απόσυρση.

Οι Βουλευτές του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης, Ο. Παπανδρέου και Α. Κολοκοτρώνης προσέφυγαν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για το ζήτημα της απόσυρσης των ΙΧ . Η Προσφυγή των Βουλευτών του ΛΑΟΣ έχει ως εξής:

Επιτροπή Αναφορών (Committee on Petitions) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Βρυξέλλες

Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι Ευρωβουλευτές,

Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε - αιφνιδιαστικά και εντελώς αναπάντεχα- να μην συνεχίσει το μέτρο της απόσυρσης των παλαιών ΙΧ το οποίο είχε καθιερώσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να παραμείνουν στην κυκλοφορία χιλιάδες ρυπογόνα αυτοκίνητα, πολίτες που είχαν προγραμματίσει την απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων τους και την αγορά καινούργιων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας να έχουν απελπιστεί, ενώ παράλληλα χιλιάδες θέσεις στάθμευσης στις μεγάλες ελληνικές πόλεις μένουν κατειλημμένες από σαράβαλα τα οποία οι ιδιοκτήτες τους κρατούσαν επί χρόνια περιμένοντας να καθιερωθεί το μέτρο της απόσυρσης.

Τώρα πλέον ο Έλληνας πολίτης δεν έχει απολύτως κανένα οικονομικό κίνητρο για να αποσύρει το παλαιό και ρυπογόνο ΙΧ το οποίο κατέχει.

Η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα περνά πρωτοφανή κρίση, η προσπάθεια εφαρμογής μιας στοιχειώδους περιβαλλοντικής πολιτικής "μπαίνει στο ράφι" και οι πολίτες νιώθουν ότι το κράτος δεν έχει συνέχεια και καθίσταται ανυπόληπτο.

Επιπροσθέτως ,Έλληνες πολίτες που απέσυραν τα ΙΧ τους μία μέρα πριν υπογραφεί η "Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου" από τους αρμόδιους υπουργούς με την οποία παύει η απόσυρση αισθάνονται - ευλόγως - αδικημένοι.

Παρακαλούμε θερμώς να έρθει προς συζήτηση σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής σας το παραπάνω ζήτημα και παρακαλούμε να ενημερωθούμε εγκαίρως ώστε να παρευρεθούμε στις Βρυξέλλες και να εκθέσουμε την αιφνιδιαστική αυτή απόφαση και τις συνέπειες της για χιλιάδες Έλληνες πολίτες, το περιβάλλον και την οικονομία.

Με εκτίμηση

Κ. Αϊβαλιώτης Ο. Παπανδρέου-Παπαδάκη Α. Κολοκοτρώνης

Βουλευτής Β΄Αθηνών, Βουλευτής Ευβοίας Βουλευτής Α΄Θεσ/νίκης

Εκπρόσωπος Τύπου ΛΑΟΣ
ΑΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails