Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

92 νεκροί από τροχαία στην Κρήτη το 2009

Στους 92 ανέρχονται οι νεκροί στην Κρήτη από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με το διευθυντή της ΕΛΠΑ και πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ ΠΡΟ.ΤΑ) Γιάννη Λιονάκη. «Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και άνθρωποι που κατέληξαν πέντε ή επτά μήνες μετά, ενώ νοσηλεύονταν» ανέφερε.
Χθες με πρωτοβουλία του Συλλόγου τελέστηκε αρχιερατικό μνημόσυνο στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στη μνήμη των ανθρώπων που «έσβησαν» στην άσφαλτο.
Όπως ανέφερε ο κ. Λιονάκης σκοπός του Συλλόγου είναι να αφυπνίσει τον κόσμο και κυρίως την «κοιμώμενη» πολιτεία στα θέματα πρόληψης και αγωγής.
Χρειάζεται παγκρήτια σταυροφορία ευαισθητοποίησης των πολιτών για την οδική συμπεριφορά που πρέπει να ξεκινήσει από την οικογένεια και τα σχολεία. Επίσης η πολιτεία, όπως αναφέρθηκε, πρέπει να λάβει μέτρα και να αναγνωρίσει τις ευθύνες της για το ακατάλληλο οδικό δίκτυο «καρμανιόλα»...

Ο σύλλογος «μετρά» 3,5 μήνες ζωής. Από χθες μέλος του είναι και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος που κατέθεσε τις δικές του προτάσεις σε αυτόν τον αγώνα ζωής. Άνθρωποι που έχουν χάσει δικούς τους σε τροχαία δυστυχήματα ή παλεύουν να στηρίξουν παιδιά, αδέρφια, γονείς που έχουν καθηλωθεί σε ένα αναπηρικό καρότσι, είναι μέλη του συλλόγου. «Θέλουμε αυτές οι οικογένειες να «σπάσουν» την σιωπή τους, να βγουν προς τα έξω και να πουν δύο κουβέντες σε συνανθρώπους μας. Να τους φέρουν πιο κοντά, να τους στηρίξουν. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ομάδες από ειδικούς και μη που θα μεταβαίνουν στον τόπο των συμβάντων και θα εμψυχώνουν συνανθρώπους μας στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν» υπογράμμισε ο κ. Λιονάκης.
Πηγή:Πατρίς,sofoscrete.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails