Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Άνω κάτω ο κλάδος οδικής βοήθειας

Άνω κάτω είναι ο κλάδος της οδικής βοήθειας καθώς από χθες άρχισε διήμερη απεργία των 180 μικρών εταιριών παροχής υπηρεσιών του κλάδου που συνεργάζονται με ασφαλιστικές εταιρίες σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εταιριών αυτών, εξαιτίας νομοθετικής τροπολογίας το περασμένο καλοκαίρι ακυρώθηκε προηγούμενος νόμος και από 1/1/2010 απαγορεύεται σε ασφαλιστικές εταιρίες να παρέχουν οδική βοήθεια. αν δεν έχουν ίδια μέσα σε διάφορες περιοχές της χώρας, οδηγώντας με την επιλογή αυτή χιλιάδες εργαζομένους του εν λόγω κλάδου στην ανεργία.
Στο θέμα έχει παρέμβει και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών που ζητά από την νέα κυβέρνηση να αναβάλει την σχετική τροπολογία μέχρι να επαναρυθμιστεί συνολικά το θέμα της οδικής βοήθειας. Επίσης έχει καταγγείλει την συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη ως «σκανδαλώδη» και φωτογραφική από πρώην υπουργό της Κυβέρνησης της Ν.Δ και βουλευτών που την πρότειναν, χαρακτηρίζοντας την φωτογραφική υπερ συγκεκριμένης εταιρίας. ..

Το θέμα έχει έρθει και στην Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ Πρωτόπαπας στις 30/11/2009 Στο μεταξύ η Ιντερσαλόνικα σε ανακοίνωσή της αναφέρει "ότι η μοναδική στην χώρα μας Αυτόνομη Πανελλαδική Εταιρία Βοήθειας ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ διαψεύδει κατηγορηματικά αυθαίρετα δημοσιεύματα περί δήθεν προβλημάτων στην παροχή Οδικής Βοήθειας, σήμερα και αύριο".
Επίσης στην ανακοίνωση σημειώνει: «Όλα τα περιστατικά και σε όλη την Ελλάδα θα εξυπηρετούνται κανονικά από την ίδια, σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Σχετικά με τον δίκαιο αγώνα των Ελλήνων επαγγελματιών Οδικής Βοήθειας, η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ, παρά το γεγονός ότι δεν την αφορά άμεσα η πράγματι «φωτογραφική» τροποποίηση του νόμου για την Οδική Βοήθεια, έλαβε θέση και δια του επαγγελματικού Σωματείου «Ένωση Ασφαλιστών Βορείου Ελλάδος».
asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails