Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

TV και DVD σενάρια Οδικής Ασφάλειας;

Αληθινά σενάρια, επί ασφάλτου, δυστυχημάτων, με πραγματικούςπρωταγωνιστές τα θύματα (ολόκληρες οικογένειες) των ¨τροχαίων¨ και τους τραγικούς συγγενείς και φίλους, που βιώνουν τα φριχτά αυτά αποτελέσματα επιπόλαιων, ανόητων και χωρίς συνείδηση Λαθών.

Μέσα σε ελάχιστες στιγμές, χωρίς προειδοποίηση, αναπάντεχα, ξαφνικά και χωρίς λόγο:
Από Την Ζωή στο Θάνατο.
Από Την Υγεία στην Αναπηρία.
Από Την Χαρά στην Δυστυχία.

Τέτοιες εικόνες απόγνωσης πρέπει να αναπαράγουν μέσα από τα ¨πένθιμα¨ αρχεία τους (βλ. σποτ Γαλλικής TV) τα ΜΜΕ και να τα ¨παίζουν¨ συνεχώς όλες τις ¨ώρες¨ μπας και μπει έτσι ο σεβασμός για τον τρόμο του θανάτου και του διαμελισμού στο σπίτι, στα μυαλά, στις καρδιές και τις συνειδήσεις όλων των, χωρίς ίχνος οδικής παιδείας και προβληματισμού, Ελλήνων.

Τέτοια σενάρια αληθινού πόνου και όχι ανούσια, ασήμαντα, λανθασμένα, αποπροσανατολιστικά, επικίνδυνα, ακατανόητα, κουλτουριάρικα σαν TV σειρές ¨σεξουαλικά¨ ακατάλληλα (για ανηλίκους)...

ίσως και με βλακώδες χιούμορ πολλές φορές, με ηθοποιούς που ποτέ δεν έχουν συμπεριφερθεί με οδική παιδεία στην καθημερινή ζωή τους, να το παίζουν* ¨δήθεν¨, χωρίς επιτυχία βέβαια, συνετοί, προσεκτικοί, σοβαροί, αυστηροί με άριστη κυκλοφοριακή αγωγή, πολίτες.

Κλείνω τονίζοντας ότι τέτοιες προσπάθειες spot, ρεπορτάζ, DVD κλπ μπορεί ακόμη και αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό να πετύχουν, βλάπτοντας τελικά αντί να ωφελούν την βαριά άρρωστη οδικά κοινή γνώμη.

*Άλλο να βγει ένας επώνυμος καλλιτέχνης-ηθοποιός που έχει θαυμαστές και να προτρέψει και συμβουλέψει σαν προσωπικότητα τους πολίτες σε (και με) Σωστές και Ασφαλείς συμπεριφορές (όντας ο ίδιος φυσικά άριστο πρότυπο) και άλλο να υποδύεται ένα ρόλο (που ο ίδιος δεν είναι) που δεν ¨Πείθει¨ κανέναν τηλεθεατή, σίγουρος ότι αυτά δεν ¨συμβαίνουν σε αυτόν¨, ο οποίος έχει και επί πλέον την αίσθηση (σωστά), του
στημένου ΨΕΥΤΙΚΟΥ (έργο) και όχι του τραγικά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ.

Ο θάνατος στην άσφαλτο όμως είναι ΑΛΗΘΙΝΟΣ και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πνεύμα, αστεία, λάθη (ζώνες στο πίσω κάθισμα), πλάκες, εξυπνάδες, απρέπειες (sex χωρίς λόγο), προκλήσεις άσεμνες ειδικά μέσα από ¨φιλμ¨ που έχουν υποτίθεται; κοινωνικό σκοπό ¨παίζοντας¨ με την δυστυχία των ανθρώπων.
Ιαβέρης
voices.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails