Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Εγκατάσταση ραντάρ στη Λεωφόρο Μαραθώνος

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής για την οδική ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση ηλεκτρονικών μηχανισμών ελέγχου ταχύτητας σε επικίνδυνες θέσεις του οδικού δικτύου της Λεωφόρου Μαραθώνος, όπως αυτές υποδείχθηκαν από τα αρμόδια όργανα της Τροχαίας Αγ. Παρασκευής.

Κάθε μηχανισμός περιλαμβάνει ένα πλήρες σύστημα μέτρησης της ταχύτητας και φωτογράφησης των οχημάτων πληροί την πιστοποίηση ISO 9001. Το σύστημα έχει την δυνατότητα να εντοπίζει οχήματα που υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας στην κάθε θέση καθώς και να καταγράφει τα απαραίτητα στοιχεία για την παράβαση. Τα δεδομένα καταγραφής συγκεντρώνονται στo κέντρο ελέγχου της Τροχαίας Αγ. Παρασκευής προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επεξεργασία και να βεβαιωθούν οι παραβάσεις.

Τα χρηματικά πρόστιμα των παραβάσεων αποτελούν πόρους των Δήμων και Κοινοτήτων από τους οποίους διέρχεται η Λεωφόρος Μαραθώνος...

Την υλοποίηση του συστήματος, μετά την αντίστοιχη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής ανέλαβε μετά από διαγωνισμό ο ΕΔΕ Π. Σταθάς και το συνολικό κόστος, που καλύφθηκε από πόρους της Νομαρχίας Ανατ. Αττικής ανήλθε σε 190.000€.

Ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής παραδίδοντας στην Τροχαία την διαχείριση του ηλεκτρονικού συστήματος τόνισε ότι η Νομαρχία θα συνεχίσει και θα διευρύνει τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, σε συνεργασία με τις κατά τόπους υπηρεσίες της Τροχαίας, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.
anatolikiattikinews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails