Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Αυτοκίνητο παραγωγής κινείται με πεπιεσμένο αέρα

Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων της Ινδίας (Tata Motors) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι κατασκευάζει το πρώτο στον κόσμο αυτοκίνητο που κινείται με πεπιεσμένο αέρα. Οι πωλήσεις του CityCAT όπως ονομάζεται θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο του 2008 στην Ινδία όταν θα έχει ολοκληρωθεί η παραγωγή των πρώτων 6.000 αυτοκινήτων.







Το αυτοκίνητο είναι εξαθέσιο, έχει σχεδιαστεί από τον έμπειρο μηχανικό της Formula 1 Guy Nègre της γαλλικής εταιρείας MDI και χρησιμοποιεί πεπιεσμένο αέρα για την κίνησή του. Το κόστος του ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, έχει μέγιστη ταχύτητα 109 χιλιόμετρα την ώρα και αυτονομία 200 χιλιόμετρα.

Ο ανεφοδιασμός του θα γίνεται σε ειδικά πρατήρια αέρα με κόστος 1,5 ευρώ για ένα γέμισμα με 340 λίτρα αέρα, αλλά το αυτοκίνητο διαθέτει και δικούς του αεροσυμπιεστές. Έτσι, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να το βάλουν και στην πρίζα του σπιτιού τους όπου ο ανεφοδιασμός θα απαιτεί 4 ώρες.

Αν και το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από μέρη κολλημένα μεταξύ τους με κόλλα ενδιαφέρον για το σχέδιο της MDI έχουν εκδηλώσει ήδη εταιρείες από 12 ακόμη χώρες εκτός Ινδίας. Μεταξύ αυτών είναι εταιρείες από τη Γερμανία, το Ισραήλ και τη Νότιο Αφρική.

Που να ειναι αραγε αυτο το αυτοκινητο? Ακουσατε τιποτα εσεις ,απο το 2008 κατασκευααστηκε.
Φανταστειτε 200 χιλιομετρα με εναμιση ευρω και εκεινα να τα παιρνεις απο ηλιακη ενεργεια ουτε ρυπανση ουτε καυσιμα
serresplus.blogspot.com
popularmechanics.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails