Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Ποδηλατώντας με ασφάλεια

Προσπάθησε ν’ ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες για μετακίνηση.

Επικοινώνησε με τους άλλους οδηγούς! Δείξε πόσο διασκεδάζεις αυτό που κάνεις! Χαμογέλασε διασταυρώνοντάς τους. Οι τροχονόμοι αισθάνονται άχαρα απέναντι μας, γιατί δεν μπορούν να μας εξασφαλίσουν ομαλή και ασφαλή διέλευση. Δείξε κατανόηση και κάν’ τους φίλους σου. Θα τους βλέπεις κάθε μέρα στο ίδιο σημείο. Χαιρέτα όταν περνάς δίπλα τους.

Κάνε χρήση χεριών όταν θέλεις να πάρεις μια στροφή. Δημιούργησε οπτική επαφή με τους άλλος οδηγούς.

Χρησιμοποίησε την γραμμή. Μην παραμερίζεις όταν καταλαβαίνεις ένα αυτοκίνητο να σε πλησιάζει από πίσω. Έχεις το δικαίωμα να σαι όσο αριστερά χρειάζεται για να κινείσαι με ασφάλεια. Σταθμευμένα οχήματα, χαλασμένα κομμάτια δρόμου, άλλοι αργότεροι ποδηλάτες, μπορεί να σε αναγκάσουν να κινηθείς πιο αριστερά. Κάντο με την βοήθεια του αριστερού σου χεριού και για όσο χρειαστεί. Είσαι πολύ πιο ασφαλής με τα αυτοκίνητα από πίσω σου, παρά δίπλα σου να σε παραμερίζουν. Δείξε ότι γνωρίζεις τα δικαιώματά σου.

Γίνε προβλέψιμος. Κράτα σταθερή πορεία και δώσ’ τους την ευκαιρία να σε προσπεράσουν με ασφάλεια. Εξασκήσου στο να κρατάς ευθεία το τιμόνι, ακόμα και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες. Όταν λοξοδρομείς, τους δίνεις την εντύπωση ότι δεν ξέρεις να ισορροπείς. Θα σε παραμερίσουν με την πρώτη ευκαιρία γιατί δεν αισθάνονται ασφάλεια να σε έχουν μπροστά τους.

Προσπάθησε να είσαι ευδιάκριτος όταν το φως χάνεται. Φόρα ρούχα με έντονα χρώματα και χρησιμοποίησε τα φώτα όταν νυχτώνει. Τα ανακλαστικά στα πεντάλ και αυτά στους τροχούς κάνουν πολύ καλή δουλεία διότι συνέχεια κινούνται

Όταν προσπερνάς σταθμευμένα οχήματα πρόσεχε το ενδεχόμενο να ανοίξει ξαφνικά μια πόρτα πάνω σου. Ακόμα και μέσα στην κίνηση δώσε προσοχή στα ταξί. Ξεφορτώνουν χωρίς καμιά προειδοποίηση!

Πρόσεχε το οδόστρωμα ειδικά όταν θέλεις να πάρεις στροφή. Μπορεί να έχει λάδια, βρώμικα νερά, ψιλό χαλίκι, ράγες υπονόμων και διάφορα χαλασμένα κομμάτια που μπορούν να σε απειλήσουν. Το ποδήλατο όσο είναι ευθεία είναι πιο σταθερό από οτιδήποτε. Αν παρεκκλίνει της πορείας του μπορεί πολύ εύκολα να ανατραπεί

Μην βασίζεσαι σε οδηγούς. Μπορεί ένα αυτοκίνητο που φαίνεται να πηγαίνει ευθεία, ξαφνικά να κάνει οτιδήποτε χωρίς προειδοποίηση.
http://www.bikerespect.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails