Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Κινητοποίηση για τα διόδια Αιγινίου το πρωί του Σαββάτου

Περίπου πέντε χιλιάδες έντυπα θα διανείμουν στους οδηγούς διερχομένων αυτοκινήτων με το σήμα «Δεν πληρώνουμε», τα μέλη της επιτροπής αγώνα για τα διόδια στο Αιγίνιο και της εθελοντικής ομάδας δράση Πιερίας.

Η κινητοποίηση θα γίνει το Σάββατο 2 Ιανουαρίου με συγκέντρωση των μελών στην πλατεία Ελευθερίας στις 11 το πρωί.

Οι στόχοι:

Στόχος της δράσης αυτής, είναι να πεισθούν οι οδηγοί των οχημάτων της Πιερίας, και όχι μόνο, να τοποθετήσουν μόνιμα την κάρτα «Δεν πληρώνουμε» σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου τους και να την επιδεικνύουν, κάθε φορά που θα διέρχονται από τους σταθμούς διοδίων, αρνούμενοι να πληρώσουν. Όπως επισημαίνουν τα μέλη της εθελοντικής ομάδας, η ελεύθερη και ασφαλής μετακίνηση αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη.

Αδιαπραγμάτευτη η ασφαλής μετακίνηση

«Την κατασκευή των εθνικών οδών αυτής της χώρας, την έχουμε πληρώσει δεκάδες φορές στο παρελθόν, με τους άμεσους και έμμεσους φόρους μας, ενώ η ύπαρξη ασφαλών παράδρομων για τις τοπικές μας μετακινήσεις αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό. Αναπόφευκτα οι τέσσερις σταθμοί διοδίων στην Πιερία θα οδηγήσουν εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα στο ταλαιπωρημένο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού μας, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση θανατηφόρων ατυχημάτων και την υποβάθμιση της ποιότητας του βιοτικού μας επιπέδου. Οι νέοι σταθμοί διοδίων θα επηρεάσουν οικονομικά χιλιάδες άτομα την ημέρα και μάλιστα για ένα δρόμο που απέχει πολύ από τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Ειδικά μετά το κλείσιμο του δρόμου των Τεμπών, ο τόπος έχει κυριολεκτικά αποκλειστεί και η μόνη πλέον ελπίδα, είναι η συσπείρωση των πολιτών. Το μοναδικό όπλο που απέμεινε πλέον στα χέρια μας είναι η συστηματική και διαρκής άρνηση καταβολής του αντίτιμου των διοδίων». Τα μέλη των επιτροπών απεύθυναν έκκληση προς όλους τους κατοίκους των γειτονικών νομών αλλά και όλης της Ελλάδας, να συσπειρωθούν μαζί τους.

Το σήμα «Δεν πληρώνουμε»

Το σήμα «Δεν πληρώνουμε» φιλοτεχνήθηκε από την εθελοντική ομάδα Πιερίας και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009, κατά τη διάρκεια συμβολικής διαμαρτυρίας για την είσπραξη διοδίων στη Λεπτοκαρυά και στα Τέμπη. Σήμερα το σήμα χρησιμοποιείται πανελλαδικά από όλες τις συντονιστικές επιτροπές αγώνα κατά των διοδίων. Η εκτύπωση των 5.000 καρτών χρηματοδοτήθηκε από την επιτροπή αγώνα και η συγκεκριμένη δράση οργανώνεται και έχει την στήριξη όλων των Δήμων και των φορέων του νομού Πιερίας που συμμετέχουν στην επιτροπή.

Η αφορμή

Αφορμή για τη συγκρότηση της δράσης στις 9 Μαρτίου 2009, όπως τονίζουν τα μέλη, αποτέλεσε η διαρκής υποβάθμιση, όχι μόνο της ποιότητας ζωής, αλλά και της ίδιας της ζωής των πολιτών της Πιερίας με τη χρήση, εδώ και δεκαετίες, ενός από τους πιο επικίνδυνους εθνικούς δρόμους της χώρας, Τέμπη-Λεπτοκαρυά. Πρόκειται για ένα δρόμο που εκτός της φυσικής επικινδυνότητας του, λόγω των στροφών και της στενότητας του δρόμου προς κάθε κατεύθυνση, της έλλειψης προστατευτικού στηθαίου και ενδιάμεσης νησίδας, έχουν σημειωθεί πολλά και θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Ο δρόμος αυτός έχει εγκαταλειφθεί με ελάχιστα βελτιωτικά έργα και πολλά σημεία παγίδες, για τους οδηγούς.
dunamitis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails