Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Χωρίς διαπίστευση λειτουργούν τα Δημόσια ΚΤΕΟ

Στη διακιοσύνη αναμένεται να προσφύγουν άμεσα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ καταθέτοντας επίσημη αναφορά - καταγγελία στην εισαγγελία προκειμένου να ξεκινήσει η διερεύνηση της εξέλιξης στην υπόθεση των ΚΤΕΟ. Παράλληλα εκδηλώνουν την πρόθεση να κατατεθεί προσφυγή ακόμη και στα ευρωπαικά δικαστήρια, προκειμένου να εξασφαλισθούν λύσεις υπέρ της δημόσιας ασφάλειας και υγείας των πολιτών.

Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στο οδιότυπο καθεστώς ασυλίας που απολαμβάνουν εδώ και χρόνια τα ΚΤΕΟ του δημοσίου που λειτουργούν υπό την ευθύνη των νομαρχιών καταστρατηγώντας τον νόμο που ορίζει ότι απαραίτητη προυπόθεση για τη λειτουργία τους είναι η διαπίστευση τους.

Ειδικότερα ο νόμος 2963/2001 όριζε ότι τα ΚΤΕΟ δημόσια και ιδιωτικά θα έπρεπε να διαπιστευτούν από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης της Ελλάδας (ΕΣΥΔ) κατά ISO 17020 το αργότερο έως τις 23/11/2002. Στο διάστημα αυτό όμως μόνα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες διαπίστευσης, ενώ αντίθετα τα 57 δημόσια ΚΤΕΟ που βρίσκονται στον έλεγχο των νομαρχιών δεν κατάφεραν να λάβουν τις διαπιστεύσεις αυτές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails