Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Οδική ασφάλεια στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,με θέμα την Οδική ασφάλεια στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου επισημαίνει με ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Νικόλαος Καντερές.Στην Ερώτησή του, πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής σημειώνει:

Ένα ακόμα τραγικό περιστατικό ήρθε να προστεθεί στη λίστα των θυμάτων της ασφάλτου την πρώτη Φεβρουαρίου το τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα, στο 33ο χλμ της Εθνικής Οδού, γερανοφόρο όχημα, που πραγματοποιούσε εργασίες για λογαριασμό της κοινοπραξίας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ στον παράδρομο της Εθνικής, υποχώρησε και καταπλάκωσε διερχόμενο βυτιοφόρο, ο οδηγός του οποίου βρήκε τραγικό θάνατο.

Σαν αποτέλεσμα του περιστατικού, η κυκλοφορία διεκόπη για αρκετές ώρες στη νέα Εθνική Οδό και η εκτροπή των οχημάτων στην παλιά Εθνική αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες και καθυστερήσεις λόγω έργων της ΕΥΔΑΠ στη Νέα Πέραμο.

Ο Βουλευτής σε δήλωση του τόνισε, ότι: «Το παράπλευρο οδικό δίκτυο του Λουτροπύργου παραμένει ημιτελές, οπότε δημιουργείται καθημερινά κυκλοφοριακό πρόβλημα κυρίως από τα βαρέα οχήματα που, προκειμένου να μην καταβάλλουν αντίτιμο διοδίων, κυκλοφορούν στους στενούς αυτούς δρόμους, επιβαρύνοντας την κατάσταση. Έχει προταθεί από τον Δήμο Νέας Περάμου, ως εναλλακτική λύση στα παραπάνω προβλήματα, η κατασκευή γέφυρας που θα συνδέει την παλαιά και την νέα Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου στη θέση Γεφυράκι του Δήμου.»

Ο κ. Καντερές στην ερώτηση του προς τον κύριο Ρέππα, ζητά να μάθει αν το Υπουργείο έχει αποφανθεί επί της πρότασης κατασκευής της γέφυρας και αν σκοπεύει να την υλοποιήσει. Σε σχέση με το ημιτελές παράπλευρο οδικό δίκτυο, που δέχεται υπερβολικό κυκλοφοριακό φορτίο κυρίως από βαρέα οχήματα, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται, ο Βουλευτής ρώτησε τον κύριο Υπουργό, πότε σκοπεύει να ολοκληρώσει τις εργασίες σύνδεσης του παράπλευρου οδικού δικτύου της Εθνικής Οδού στο ύψος του Λουτροπύργου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails