Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Πιθανότερο για τους άνδρες να εμπλακούν σε θανατηφόρο τροχαίο

Πιθανότερο για τους άνδρες να εμπλακούν σε θανατηφόρο τροχαίο
Οι άνδρες οδηγοί αυτοκινήτων έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν εμπλοκή σε θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα από τις γυναίκες οδηγούς, αναφέρεται σε έρευνα του μεγαλύτερου οργανισμού για τα αυτοκίνητα της Αυστραλίας που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα της Road and Traffic Authority,το 2009 είχαν εμπλοκή σε θανατηφόρα τροχαία στη Νότια Νέα Ουαλία 469 άνδρες σε σύγκριση με 118 γυναίκες.

Οι άνδρες είναι περισσότερο επιρρεπείς στα δυστυχήματα από τις γυναίκες ακόμη και εάν γίνει δεκτό ότι οδηγούν περισσότερο από τις γυναίκες.

Ο διευθυντής του Κέντρου για την Ασφάλεια των Δρόμων Σόαμς Τζομπ δήλωσε ότι οι άνδρες που έχουν εμπλοκή σε θανατηφόρα τροχαία είναι πιθανότερο να αναπτύξουν μεγάλη ταχύτητα, πιθανότερο να έχουν κάνει χρήση αλκοόλ και λιγότερο πιθανό να φορούν ζώνη ασφαλείας.

Ο Τζέιμς Στιούαρτ, δάσκαλος οδήγησης,δήλωσε προς το δίκτυο ABC πως θα προτιμούσε να είναι επιβάτης σε αυτοκίνητο με γυναίκα οδηγό. «Οι άνδρες οδηγούν επικίνδυνα.Υπερεκτιμούν τις ικανότητές τους επειδή τους δίδαξε ο πατέρας τους που ήταν καλός οδηγός, έτσι είναι καλοί οδηγοί και αυτοί» .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails