Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

ΥΠΕΧΩΔΕ: Νομίμως εισπράττονται τα διόδια στην Πατρών-Κορίνθου

Με αφορμή ερώτηση στην βουλή.



«Σε 38 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Πατρών Κορίνθου και θα είναι από τους πιο καλούς στην Ευρώπη, ενώ σε μερικούς μήνες ο παραχωρησιούχος υποχρεούται να προβεί σε θεαματική αύξηση της οδικής ασφάλειας».

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση.

Παράλληλα, απαντώντας στον κ. Κοροβέση που ζήτησε «να καταργηθούν τα διόδια και να μην πληρώνουμε ως υποψήφιοι θανατοποινίτες ένα δρόμο καρμανιόλα» και επικαλέστηκε και τις σχετικές αντιδράσεις που υπάρχουν, ο κ. Ξανθόπουλος αντέτεινε ότι η καταβολή διοδίων προβλέπεται από συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία του 2006.

Όπως είπε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ο ίδιος ο αρμόδιος επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη, έχει απαντήσει ότι η οδηγία 2006 καταγράφει ρητά ότι επιτρέπεται να μπουν διόδια σε οποιοδήποτε κομμάτι του ευρωπαϊκού δικτύου επιθυμεί μια χώρα μέλος.

«Και πράγματι ο δρόμος Κόρινθος - Πάτρα, και δικαίως, είναι κομμάτι του ευρωπαϊκού δικτύου. Η οδηγία 2006 διέπει τα συστήματα χρέωσης διοδίων που επιβάλλονται σε οποιοδήποτε μέρος του οδικού δικτύου αν πρόκειται για αυτοκινητόδρομο ή άλλο είδος οδού. Νομίμως λοιπόν εισπράττονται διόδια τα τελευταία 38 χρόνια από τον δρόμο αυτό», πρόσθεσε ο κ Ξανθόπουλος.

Τέλος, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σε 38 μήνες που θα έχει ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος θα μπορούμε πράγματι να μην ντρεπόμαστε ως κράτος για έναν αυτοκινητόδρομο που δεν άξιος των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, έστω και αν αυτό επιτρέπεται νομικά».

«Φτιάξτε τον και μετά να πληρώσουμε με το παραπάνω. Ένα δρόμο ζητά ο Έλληνας για να μην σκοτώνεται η οικογένεια και τα παιδιά του», σχολίασε ο κ Κοροβέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails