Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Κίνδυνος ατυχημάτων στη παλιά Εθνική Οδό Βόλου - Λάρισας

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων, με θέμα τα έργα βελτίωσης της παλιάς Εθνικής Οδού Βόλου - Λάρισας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Αντώνης Σκυλλάκος. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Μεγάλος είναι ο κίνδυνος ατυχημάτων στην παλιά Εθνική Οδό Βόλου ? Λάρισας. Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους δρόμους της χώρας με πολλές ελλείψεις και κατεστραμμένο οδόστρωμα. Αν και η κίνηση οχημάτων και οχημάτων βαρέως τύπου που διέρχονται από αυτόν είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ο δρόμος δεν πληροί τις προδιαγραφές και τους όρους ασφαλείας, ώστε να μη συμβαίνουν τροχαία, βάζει καθημερινά σε κίνδυνο οχήματα, καθώς επίσης και πεζούς, αφού περνά κοντά από κατοικημένες περιοχές.

Παρόλο που από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ είχε ανακοινωθεί ότι ως τον Οκτώβρη θα υπήρχε πρόγραμμα των έργων βελτίωσης του δρόμου, αυτό ακόμη δεν έχει γίνει. Η κατάσταση που επικρατεί στην παλιά Εθνική Οδό επιβάλλει να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες για τη σύνταξη μελέτης, τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση του έργου βελτίωσης του δρόμου έτσι ώστε να είναι ασφαλής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός για τα μέτρα που θα λάβει για την υλοποίηση όλων των παραπάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails