Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Δεν άντεξε όταν έμαθε ότι ο γιός της σκοτώθηκε σε τροχαίο

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που προκάλεσε ο θάνατος ενός 21χρονου σε τροχαίο δυστύχημα στην Κρήτη. Η 55χρονη μητέρα του θύματος μόλις πληροφορήθηκε το χαμό του παιδιού της υπέστη έμφραγμα και κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου!


Το τραγικό δυστύχημα έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν, εξαιτίας της υπερβολικής ταχύτητας, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος νεαρός από τις Αρχάνες ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε βράχο στην άκρη του δρόμου, στην εθνική οδό Ρεθύμνου - Ηρακλείου στο ύψος της Παναγίας της Χαρακιανής. Ο θάνατος του οδηγού ήταν ακαριαίος, ενώ η 21χρονη φίλη του που επέβαινε στο αυτοκίνητο γλίτωσε από θαύμα με ελαφρά τραύματα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Για τη χαροκαμένη μάνα, η αναγγελία θανάτου του γιου της λίγες ώρες αργότερα ήταν ένα πλήγμα που δεν μπορούσε να αντέξει. Η πληγωμένη καρδιά της από το χαμό του παιδιού της την πρόδωσε και λύγισε μπροστά στα μάτια των δικών της, που τη μετέφεραν αμέσως στο ΠΑΓΝΗ. Εκεί οι γιατροί την επανέφεραν και τη μετέφεραν στη ΜΕΘ, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Οι άνδρες της Τροχαίας στην Κρήτη έχουν κυριολεκτικά χάσει το λογαριασμό με τα αλλεπάλληλα δυστυχήματα που κοστίζουν ζωές νέων ανθρώπων. Το εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και πληθαίνουν καθημερινά οι φωνές που ζητούν τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου οδικού άξονα που να συνδέει τα δύο άκρα της Κρήτης…

Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα είναι η κακή παιδεία των νέων οδηγών, οι οποίοι χωρίς να διαθέτουν εμπειρία αλλά και συχνά χωρίς να έχουν πάρει δίπλωμα συμπεριφέρονται ως οδηγοί αγωνιστικών αυτοκινήτων… Η Τροχαία έχει ζητήσει επανειλημμένα να αφιερώνουν τα σχολεία περισσότερες διδακτικές ώρες στην εκμάθηση του ΚΟΚ και στην καλλιέργεια σωστής οδικής συμπεριφοράς. Ωστόσο, το αίτημά της δεν έχει βρει ανταπόκριση από τους διευθυντές των σχολείων.

Espresso News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails