Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Κλειστή λόγω επικινδυνότητας η πεζογέφυρα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία

«Λουκέτο», λόγω επικινδυνότητας, μπήκε στην πεζογέφυρα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου χρόνια μικροί και μεγάλοι περνούσαν το δρόμο και θαύμαζαν από ψηλά την πόλη. Η γέφυρα χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 'Α70 και λόγω μη συντήρησης σημειώθηκε πτώση του προστατευτικού κιγκλιδώματος και διάβρωση του εδάφους.

Ετσι, η Διεύθυνση Κατασκευών της αντιδημαρχίας Αρχιτεκτονικού του δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησε στο κλείσιμο της πεζογέφυρας, μετά από 40 χρόνια «ζωής», και πλέον αναζητούνται κονδύλια για τις εργασίες αποκατάστασης.

«Υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών και γι' αυτό προχωρήσαμε στο κλείσιμο της πεζογέφυρας. Κάποια πανό που κρεμάστηκαν προκάλεσαν τη ρίψη των κιγκλιδωμάτων, ευτυχώς όχι στην πλευρά του δρόμου, ειδάλλως ίσως να είχαμε και θύματα», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

Την ευθύνη για τη συντήρηση της πεζογέφυρας είχαν παλαιότερα το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Από το 2008 η συντήρηση της πεζογέφυρας πέρασε στις αρμοδιότητες του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Πρέπει να διατηρηθεί η γέφυρα, που έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της πόλης. Όφειλε να συντηρείται τακτικά, για να μην φτάσει τώρα σ'Α αυτή την κατάσταση αποσύνθεσης. Κανένας δεν άγγιξε τη γέφυρα επί 40 χρόνια και πλέον ο δήμος ψάχνει τρόπο για να αντιμετωπίσει το θέμα», πρόσθεσε ο διευθυντής οδοποιίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Καμπαλαμπίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails