Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Πληρώνουμε διόδια για να σκοτωνόμαστε













ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σάββατο βράδυ 14-3-2009 και περί ώρα 2030 επέστρεφα εγώ και η σύζυγός μου με το αυτοκίνητό μου από Κόρινθο προς Αθήνα.

Μετά τα διόδια της Κορίνθου στο 49ο περίπου χιλιόμετρο, μπροστά στην είσοδο του τούνελ με την επωνυμία Ευπαλίνος, υπήρχαν 2 πολύ μεγάλες πέτρες και αρκετές μικρότερες ( είχαν αποκολληθεί από το βουνό ), σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος της αριστερής λωρίδας στην οποία βρισκόμουν.

Πέτρες επίσης υπήρχαν και στο δεξιό ρεύμα κυκλοφορίας και πιθανόν και στο μεσαίο.

Πάνω στις πέτρες αυτές έπεσα με το αυτοκίνητό μου, αφού ήταν αδύνατον να τις αποφύγω για τους εξής λόγους.

1. Οι πέτρες ήταν διασπαρμένες σε όλο το πλάτος του αριστερού ρεύματος κυκλοφορίας.

2. Αριστερά από το αυτοκίνητο υπήρχε ο τοίχος του τούνελ και δεξιά τα διερχόμενα από την μεσαία λωρίδα κινούμενα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καθόλου περιθώρια ελιγμών.

3. Το σκοτάδι και το χρώμα που είχαν οι πέτρες τις έκαναν ακόμη πιο δυσδιάκριτες .


Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης στις πέτρες ήταν να σκάσει το μπροστινό αριστερό λάστιχο,να σπάσει σε δύο κομμάτια η ζάντα, να συρθεί το αυτοκίνητο στην άσφαλτο και να υποστεί σοβαρότατες ζημιές της τάξεως των 2.000 ευρώ.

Ευτυχώς κατόρθωσα και ακινητοποίησα το αυτοκίνητο στην δεξιά πλευρά εντός του τούνελ χωρίς να υπάρξουν τρακαρίσματα με τα άλλα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Η Ολυμπία Οδός ΑΕ που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια του αυτοκινητόδρομου ήταν ενήμερη για την ύπαρξη των πετρών στα διαζώματα, όπως μας είπε ο οδηγός του οχήματος ασφαλείας της εταιρείας , αλλά ολιγώρησε εγκληματικά στο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.


Εκλήθη η τροχαία και κατέγραψε το ατύχημα τόσο το δικό μου, όσο και άλλων δύο αυτοκινήτων που και αυτά ακινητοποιήθηκαν λόγω βλάβης μετά την πρόσκρουσή τους στις πέτρες.

Έστειλα επιστολή στην Ολυμπία Οδό με όλα τα τιμολόγια επισκευής του αυτοκινήτου μου και της ζήτησα να με αποζημιώσει για την ζημία που έπαθα.

Φυσικά η εταιρεία αρνήθηκε, με την εξοργιστική αιτιολογία, ότι στις συμβατικές της υποχρεώσεις δεν είναι η φροντίδα για την πρόληψη των ατυχημάτων, αλλά οφείλει να επεμβαίνει μετά τα ατυχήματα, για να αποκαθιστά την κυκλοφορία.

Όταν όμως έχει μισθώσει τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο από το Ελληνικό Δημόσιο για 30 χρόνια και εισπράττει διόδια , για την ασφαλή όπως υποστηρίζει διέλευση των αυτοκινήτων, τότε πιστεύω ότι οφείλει να μας παρέχει αυτό για το οποίο πληρώνεται.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Διαβάστε επίσης:

Σε κίνδυνο η ασφάλεια των οδηγών που κινούνται στην Αθηνών - Κορίνθου (αρμοδιότητα συντήρησης Ολυμπία Οδού )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails