Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Προωθούνται τρία σιδηροδρομικά έργα

ΕΝΤΟΛΗ για την άμεση προώθηση των τριών έργων που αφορούν τη σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με τη ΒΙΠΕ, τη σιδηροδρομική σύνδεση με το αεροδρόμιο του Αράξου και την αξιοποίηση του σταθμού του ΟΣΕ στον Aγιο Διονύσιο, που αποτελούν άξονες ανάπτυξης για την Πάτρα και την Αχαΐα, έδωσε στη διοίκηση του ΟΣΕ ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Μπεκίρης.

Σχετικά με την πρόοδο της σύνδεσης της ΒΙΠΕ με το σιδηροδρομικό δίκτυο, στη δεδομένη χρονική στιγμή το έργο βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης των τευχών δημοπράτησης της μελέτης α' φάσης, ενώ θα ακολουθήσει η προκήρυξη μελετών β' φάσης. Εχει προταθεί η χρηματοδότηση του έργου, το οποίο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή νέου σιδηροδρομικού σταθμού στη ΒΙΠΕ, από το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΣΕ.

Σχετικά με τη σύνδεση με το αεροδρόμιο του Αράξου, θα εκπονηθεί προκαταρκτική μελέτη σκοπιμότητας και αναγνωριστική μελέτη χάραξης, δεδομένης της αναγκαιότητας που προκύπτει από τη διεθνοποίηση της λειτουργίας του αεροδρομίου. Αναφορικά με την αξιοποίηση του σταθμού του Αγίου Διονυσίου, ο υφιστάμενος σχεδιασμός περιλαμβάνει τη διαμόρφωση εκεί του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Πατρών. Για το θέμα αυτό έχει ήδη εκπονηθεί προμελέτη, ενώ η ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. βρίσκεται σε φάση προκήρυξης των επόμενων σταδίων μελέτης του έργου, που σχετίζονται με την ανάπλαση του χώρου του Αγίου Διονυσίου.

express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails