Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Έξοδος-καρμανιόλα στο Μετρό Συγγρού-Φιξ

Η έλλειψη υπόγειας διάβασης ή φωτεινού σηματοδότη, στη λεωφόρου Συγγρού στο ύψος της δυτικής εξόδου του Μετρό Συγγρού-Φιξ, προκαλεί θύματα.

Στη δυτική έξοδο του σταθμού του μετρό Συγγρού Φιξ δεν υπάρχει ούτε κυλιόμενη κλίμακα ούτε ανελκυστήρας, με αποτέλεσμα όσοι δεν μπορούν να ανέβουν τα σκαλιά (ηλικιωμένοι, γονείς με καροτσάκια, άτομα με αναπηρίες ή τραυματισμούς) να χρησιμοποιούν την ανατολική έξοδο του Μετρό και στη συνέχεια για να προσεγγίσουν την απέναντι πλευρά να διασχίζουν τη λεωφόρο Συγγρού, όπου στο συγκεκριμένο ύψος παρά την ύπαρξη του σταθμού του Μετρό, στάσεων λεωφορείων, τρόλεϊ, τραμ και σταθμού ταξί δεν υπάρχει ούτε φανάρι ούτε διάβαση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, όπως κατατέθηκαν μετά από ερώτηση της Άννας Φιλίνη στη Βουλή, από τις 11.02.2004 μέχρι τις 25.11.2008, στο συγκεκριμένο σημείο καταγράφονται 86 τροχαία ατυχήματα, από τα οποία έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί (οι πέντε παρασυρμένοι από αυτοκίνητα) και δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Η διαμερισματική σύμβουλος της παράταξης "Ανοιχτή Πόλη, Ελευθερία Παπουτσάκη, έχει ζητήσει με επιστολή της από το Δήμο Αθηναίων και τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, να «εξεταστεί η δυνατότητα κατασκευής ανελκυστήρα στην έξοδο του μετρό στον πεζόδρομο της οδού Δράκου (σταθμός μέτρο Συγγρού-Φιξ)». Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει γίνει τίποτα.

To Σάββατο 23/5/09, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει διαμαρτυρία στο Μετρό Συγγρού-Φιξ (στην έξοδο της Δράκου) με αίτημα να παρθούν άμεσα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails