Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Οχι άλλο αίμα στην άσφαλτο

Με σύνθημα «Οχι άλλο αίμα στην άσφαλτο» περισσότεροι από 300 κάτοικοι της Νέας Ποτίδαιας έκλεισαν συμβολικά χτες το απόγευμα, για περισσότερο από μισή ώρα, και τις δύο πλευρές του δρόμου Νέων Μουδανιών - Παλιουρίου, στο ύψος της γέφυρας της Ν. Ποτίδαιας.

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή τα απανωτά τροχαία δυστυχήματα, που είχαν αποτέλεσμα μέσα σε μόλις δέκα μέρες στο τμήμα - καρμανιόλα Νέων Μουδανιών - Νέας Ποτίδαιας να χάσουν τη ζωή τους έξι άτομα και να τραυματιστούν σοβαρά άλλα 18. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τα θύματα των εν λόγω τροχαίων ήταν κάτοικοι της Ν. Ποτίδαιας, μιας περιοχής η οποία την τελευταία δεκαετία πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στα μόλις πέντε χιλιόμετρα του επικίνδυνου οδικού τμήματος.

Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για κοροϊδία σε βάρος τους από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, αφού για περίπου τέσσερα χρόνια είναι «κολλημένη» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και στις διεκδικήσεις αποζημιώσεων η κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης κάτοικοι και τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησαν να ξεκινήσουν γρήγορα τα έργα και να κατασκευαστεί άμεσα στηθαίο στη μέση του οδοστρώματος.

Ατομα κάθε ηλικίας

Κρατώντας μαύρες σημαίες και πανό, άτομα κάθε ηλικίας γύρω στις 5.20 χτες το απόγευμα έκλεισαν αρχικά το τμήμα του δρόμου που οδηγεί στη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Φωνάζοντας διάφορα συνθήματα, όπως «Οχι άλλο αίμα στους δρόμους τους κακούς, ασφάλεια ζητάμε και όχι σκοτωμούς» και «Ασφάλεια ζητάμε, τα άτομα που έφυγαν ποτέ δεν τα ξεχνάμε», άρχισαν να μοιράζουν φεϊγβολάν και μπουκάλια με νερό στους οδηγούς των ακινητοποιημένων οχημάτων, ώστε να τους αποζημιώσουν για την ταλαιπωρία. Περίπου στις 5.30 το απόγευμα οι κάτοικοι έκλεισαν και το τμήμα του δρόμου με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το σημείο όπου πριν από λίγες μέρες έχασαν τη ζωή τους δύο νεαροί κάτοικοι του χωριού. Εκεί έψαλαν τρισάγιο στη μνήμη τους και επέστρεψαν στην είσοδο του χωριού, όπου και διαλύθηκαν ειρηνικά.

«Ζητούμε την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου. Μέχρι τότε θέλουμε να γίνει άμεση βελτίωση του οδοστρώματος και τοποθέτηση στηθαίου, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Η καινούργια γέφυρα έγινε μέσα σε έξι μήνες και τα έργα κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου σταμάτησαν για περισσότερο από ένα χρόνο. Σήμερα θυμήθηκαν να ρίξουν λίγη άσφαλτο στο κομμάτι», είπε στον «Α» ο δήμαρχος Μουδανιών, Ανδρέας Παπαγιάννης.

Μαζί τους και οι οδηγοί

Σχεδόν μέχρι τον κόμβο των Νέων Μουδανιών έφτανε η ουρά των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων. Ωστόσο, παρά την ταλαιπωρία η συντριπτική πλειονότητα των διερχόμενων οδηγών έδινε δίκιο στους κατοίκους και τους επιβράβευε για την κινητοποίησή τους. «Το τμήμα αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Περνάω συχνά από εδώ και κάθε φορά τρέμει το φυλλοκάρδι μου μήπως πέσει κάποιος πάνω μου. Εχουν απόλυτο δίκιο οι κάτοικοι της περιοχής», ανέφερε στον «Α» ο διερχόμενος οδηγός Ντίνος Τερζίδης.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails