Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Σάββατο, 30 Μαΐου 2009

Παράνομες Διαφημιστικές Πινακίδες με την στήριξη του "Kράτους " αλλά και με ονοματεπώνυμο!!

Ήταν αρχές Απριλίου 2009 όταν ανακοινώθηκε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προχωρήσει στην απομάκρυνση 42 συνολικά παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης (από το Παπαγεωργίου μέχρι την αερογέφυρα Σταυρούπολης). Δηλαδή σε μια απόσταση περίπου 2 χλμ είχαμε ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ ΟλΟΚΛΗΡΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ..!!
Επιπλέον ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ότι στις 21 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία του έργου προϋπολογισμού 200.000 ευρώ της απομάκρυνσης όλων των διαφημιστικών πινακίδων που μετά από αυτοψία θα κριθούν επικίνδυνες σε όλο το μήκος της περιφερειακής οδού. Επαναλαμβάνω "όσες κριθούν επικίνδυνες"...Οι άλλες είτε είναι παράνομες είτε όχι θα παραμείνουν στις θέσεις τους!!


Ο νόμος για το συγκεκριμένο θέμα είναι ξεκάθαρος όπως και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης !!
Για δείτε λοιπόν δύο σχετικά θεματάκια με τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες και βγάλτε τα συμπεράσματα σας...


Πινακίδες με ονοματεπώνυμο!!

Αρχικά συγκρίνετε τις δύο παραπάνω εικόνες και βρείτε τις διαφορές!! Η ουσιαστική διαφορά είναι το ταμπελάκι (στην προκειμένη περίπτωση χρώματος κίτρινο) που έχει προστεθεί σε όλες αυτές τις Υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες .. Εδώ και 15 μέρες περίπου οι πινακίδες έχουν αποκτήσει ονοματεπώνυμο..!!
Πώς εξηγείτε ότι μέσα σε μια στιγμή το 80% των διαφημιστικών πινακίδων απόκτησαν όνομα και Φάνηκαν «οι ιδιοκτήτες τους» που τόσα χρόνια "αγνοούνταν"..?

Οι παλιές δικαιολογίες του στυλ «Δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκουν», «πως μπορείς να ελέγξει την ασυδοσία όταν δεν ξέρεις ποιον να κυνηγήσεις?» μήπως δεν έχουν πλέον καμία βάση…Εκτός ρε παιδιά ΚΑΙ αν δεν είναι παράνομες? Εγώ δεν λέω το αντίθετο...

Μια απάντηση θέλω.. Είναι ή δεν είναι παράνομες? Εαν δεν είναι παράνομες ας βγει η Περιφέρεια και ας μας το πει.


Ας κάνει και μια καταμέτρηση να ξέρουμε ποιες είναι τι και μετά ας τοποθετηθεί σε κάθε μια διαφημιστική πινακίδα μια ταμπελίτσα που θα αναφέρει τον αριθμό άδειας της Διαφημιστικής πινακίδας για να τις ξεχωρίσουμε και εμείς..

ΥΓ.Στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης τέσσερις είναι οι "εταιρίες" που φαίνονται ότι κατέχουν τις περισσότερες διαφημιστικές πινακίδες αλλά ουσιαστικά είναι δύο...!!


Κράτος που στηρίζει οικονομικά κάτι παράνομο?
Δυστυχώς ο φίλος μου Μανώλης Ανδριωτάκης θα απογοητευθεί αφού τα κόμματα ΑΠΟΔΕΙΞΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να λύσουν το θέμα με τις διαφημιστικές πινακίδες.. Δεν θέλουν!! Είναι πλέον ξεκάθαρο.. Τι και αν έχει συσταθεί στο Κοινοβούλιο ειδική διακομματική επιτροπή, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ, που προωθεί την αποξήλωση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων? Τι και αν τα λόγια και οι προτάσεις ΗΤΑΝ "ΑΥΣΤΗΡΕΣ"? Τι και αν το Συμβούλιο της Επικρατείας τις κρίνει παράνομες…
ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ. Και δεν φτάνει μόνο αυτό…Θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ πληρώσουμε ΚΑΙ άλλα 200.000 χιλιάδες ευρώ για να ξηλώσουμε τις Πινακίδες που θεωρούνται επικίνδυνες…!!Δηλαδή για να το καταλάβουμε καλύτερα όλοι μας..

Το κράτος- τα κόμματα –η δικαιοσύνη αποφάσισαν ότι είναι παράνομες οι υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες (δεν το λέω εγώ αυτοί το αποφάσισαν!!).. Αλλά το κράτος αντί να βάλει αυστηρά πρόστιμα και κυρώσεις στους παραβάτες και να τους αναγκάσει να τις αφαιρέσουν από τους δρόμους (μια που είναι παράνομες), κάνει το ακριβώς αντίθετο. Ενισχύει οικονομικά τις διαφημιστικές με τις πολιτικές διαφημίσεις.. Δηλαδή "πληρώνουμε" αυτές τις εταιρίες όλοι εμείς για να διαφημιστούν τα κόμματα και μετά από λίγο καιρό θα πληρώσουμε ξανά για να τις αφαιρέσουν από τους δρόμους!! (όσες απο αυτές ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ παράνομες).Τι και αν αποτελούν Δημόσιο Κίνδυνο?

Γι αυτό και εγώ θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας που απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι οι διακομματικές επιτροπές στην βουλή είναι μόνο για χαβαλέ και για το θεαθήναι!!

ΥΓ. Τελικά υπάρχει τεράστια ανοχή ή μήπως συνενοχή? Ή μήπως όλες αυτές οι υπαίθριες διαφημίσεις είναι νόμιμες και άρα τσάμπα ασχολούμαστε?Ας μας απαντησεί κάποιος ...

http://ilovethessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails